Ponta i-a transmis preşedintelui Băsescu propunerea de numire a Ramonei Mănescu ca ministru al Transporturilor

0
0

Premierul Victor Ponta i-a transmis preşedintelui Traian Băsescu, luni dimineaţă, propunerea de numire a Ramonei Mănescu în funcţia de ministru al Transporturilor, au declarat surse oficiale, potrivit Mediafax.

Ponta a declarat duminică că este de acord cu numirea Ramonei Mănescu pentru postul de ministru al Transporturilor şi va trimite Preşedinţiei o propunere în acest sens.

Deputatul Nini Săpunaru şi europarlamentarul Ramona Mănescu sunt cele două nominalizări pentru Ministerul Transporturilor înaintate premierului Victor Ponta, în urma votului de duminică din BPN al PNL. 

Cine este Ramona Mănescu

Europarlamentarul Ramona Mănescu este membru cu vechime în PNL, iar până în prezent nu a fost implicată în scandaluri de presă. Totuşi, criticile care i se aduc vizează lipsa ei de experienţă în domeniu, dar şi implicarea soţului acesteia într-o serie de afaceri controversate.

Ramona Mănescu s-a născut la Constanţa, în 1972 şi este membru PNL din 1990. În prezent, este deputat în Parlamentul European din partea PNL,  făcând parte din Comisia pentru dezvoltare regională, dar şi din Delegaţia cu Peninsula Arabică.

După cum relatează într-o postare publicată pe site-ul propriu, a ales politica din „entuziasm“.  „Dorinţa mea de a ajuta oamenii şi convingerea că o pot face m-au determinat să rămân în politică“, arată ea.

De profesie jurist, Mănescu este licenţiata Facultăţii de Drept din Bucureşti, cu o lucrare pe tema „Interpretarea Tratatelor Internaţionale“. Ulterior, europarlamentarul liberal a urmat mai multe cursuri postuniversitare, inclusiv în cadrul Institutului Diplomatic Român din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Totodată, soţia primarului Sectorului 6, Rareş Mănescu, este absolventă a unui master în Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană, în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti.

În perioada 1996-1997, Ramona Mănescu a fost preşedintele Organizaţiei de Tineret Sector 6, iar ulterior, până în 2004, a fost membru al Departamentului de Relaţii Externe din cadrul PNL. Între anii 2002 şi 2004, ea a ocupat funcţia de expert parlamentar, în fişa postului fiind inclusă consilierea vicepreşedintelui Comisiei de Apărare, Afaceri Interne şi Securitate Europeană, Ovidiu-Virgil Drăgănescu.

De asemenea, în perioada 2000-2005, Ramona Mănescu a oferit servicii de consultanţă în Drept Comercial şi Civil, iar ulterior a deţinut funcţia de vicepreşedinte cu rang de subsecretar de stat, în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Tineret.

În 2012, numele Ramonei Mănescu a fost vehiculat, alături de altele, pentru şefia Ministerului Afacerilor Externe, în primul Guvern condus de Victor Ponta.


Alte articole pe aceeaşi temă:

Criteriul PNL pentru funcţia de ministru: influenţa în partid. Cine este Ramona Mănescu

Ce avere are Ramona Mănescu, propusă de PNL pentru preluarea Transporturilor

Ramona Mănescu, propusă la Transporturi: „Mă onorează încrederea acordată de premierul Victor Ponta“

Antonescu s-a debarasat de Roşca Stănescu: „Când un om politic greşeşte înseamnă că are consilieri proşti“

PNL îi prezintă premierului propunerea „2 în 1“: Ramona Mănescu şi Nini Săpunaru. Ponta o alege pe Mănescu

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite