Traian Băsescu: „Banii de la domnul Dragnea sunt bani electorali pentru ca primarii să fie mobilizaţi la alegerile de anul viitor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele României, Traian Băsescu. FOTO: Arhivă Adevărul
Preşedintele României, Traian Băsescu. FOTO: Arhivă Adevărul

Preşedintele Traian Băsescu a reluat în cadrul declaraţiei de marţi seară tema banilor acordaţi pentru Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice,  potrivit bugetului pentru anul 2014, liderul de la Palatul Cotroceni menţinându-şi părerea că o parte din aceşti bani, surplusul, sunt bani electorali.

Traian Băsescu susţine că banii solicitaţi de cei din administraţia locală vicepremierului Liviu Dragnea pot fi găsiţi în categoria surselor de finanţare europene. Astfel, trei programe din sfera demersurilor de modernizare a statului pot avea fi realizate prin recurgerea la banii europeni: modernizarea satului, regenerare urbană şi infrastructură la nivel judeţean.

„Trebuie tăiat excesul de la ministerul domnului Dragnea şi din alte rezerve plantate în buget: 1, 5 miliarde de la domnul Dragnea trebuiesc tăiate şi 600 de milioane de la serviciul datoriei. Astfel, obţinem suma care s-ar obţine prin creşterea accizei. Banii de la domnul Dragnea sunt bani electorali, pentru ca primarii să fie mobilizaţi la alegerile de anul viitor. Mulţi primari numai aşa funcţionează, dacă nu primesc fisele în tonomat, nu cântă la alegeri”, a declarat preşedintele Traian Băsescu.

Liderul de la Palatul Victoria a făcut un nou apel la impulsionarea de către Victor Ponta a primarilor di teriroriu în ceea ce priveşte realizarea şi depunerea de proiecte europene.

„În loc să facă această bătălie cu introducerea unei taxe pe combustibil, premierul putea să-i pună pe primari să pregătească proiecte, pentru că de la 1 ianuarie intră în vigoare noul buget al UE şi puteau avea proiecte aprobate pe care să le finanţeze cu bani europeni şi nu cu bani luaţi dintr-o taxă care afectează atât de puternic populaţia şi economia”, a adăugat Traian Băsescu în declaraţia susţinută marţi.

Liviu Dragnea a răspuns declaraţiilor realizate de preşedintele Băsescu prin invocarea faptului că cei din administraţia locală sunt gată de aplicarea proiectelor, dar aceştia doresc să poată continuă investiţiile începute în anii precedenţi.

„Banii nu vor fi alocaţi pe criterii politice, îmi pare rău că tot insistă să spună lucrul acesta, dimpotrivă. Anul viitor închidem cel puţin 2000 de obiective de investiţii, adică le vom finaliza”, a adăugat vicepremierul României.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite