Tensiuni în interiorul USR. Senatoarea Florina Presadă se delimitează de afirmaţiile lui Andrei Caramitru privind „Holocaustul României”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florina Presada - FOTO Eduard Enea
Florina Presada - FOTO Eduard Enea

Senatorul USR Florina Presadă l-a criticat luni pe Andrei Caramitru, consilierul lui Dan Barna, pentru mesajul în care acesta aduce în discuţie Holocaustul. Presadă spune despre colegul său că l-a „luat valul retoricii”, şi că a afişat o „lipsă de respect” pentru suferinţa victimelor.

„Luat de valul retoricii, Andrei Caramitru face nişte confuzii grave într-una din postările sale de azi. A asimila declinul demografic actual al României cu Holocaustul sau genocidul înseamnă, înainte de orice, o lipsă de respect şi o minimalizare a suferinţei inimaginabile a victimelor acestor forme extreme de violenţă organizată a statului, îndreptate programatic împotriva celor mai vulnerabili.

Într-un discurs politic decent, nu trebuie să existe loc nici pentru ierarhizarea contabilă a ororilor, dar nici pentru minimalizarea şi relativizarea acestora”, a scris Florina Presadă pe Facebook.

Senatoarea a mai explicat că derapajul lui Caramitru vine după o serie mai întreagă „de declaraţii controversate în ultimele luni” şi că se delimitează de discursul acestuia.

„Din nefericire, acest derapaj vine după o serie întreagă de declaraţii controversate din ultimele luni, care au ridicat numeroase semne de întrebare în rândul celor care au rezonat până în prezent cu poziţionările publice ale USR.

Un asemenea discurs nu mă reprezintă nici pe mine, şi vreau să cred că nu reprezintă nici partidul din care fac parte, USR”, a completat Florina Presadă.

Reacţia acesteia vine în contextul în care Andrei Caramitru, consilierul preşedintelui USR, acuză, într-un mesaj pe Facebook, actuala guvernare şi PSD de Holocaust împotriva României, precizând că anual „100.000 de oameni mor din cauza lor”. Ulterior, Caramitru a înlocuit termenul „Holocaust” cu „genocid”.

Mesajul lui Presadă:

Vezi şi: Derapaj USR. Caramitru acuză PSD de holocaust împotriva României. Ulterior, consilierul lui Barna a schimbat termenul de „holocaust” cu „genocid”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite