Tensiuni în interiorul majorităţii parlamentare. „Sunt mulţi care mănâncă bani publici aiurea“

0
0

PSD se confruntă cu din ce în ce mai multe opinii divergente în rândul propriei coaliţii parlamentare din cauza activităţii miniştrilor săi, a măsurilor fiscal-bugetare anunţate de Guvernul Tudose, dar şi a modului de alegere a primarilor în 2020.

Eugen Teodorovici, parlamentar PSD şi preşedinte al Comisiei buget-finanţe din Senat, a avut o ieşire foarte dură la adresa lui Felix Stroe, coleg de partid şi ministru al Transporturilor, pe care l-a criticat pentru faptul că a demis şefii mai multor instituţii în ultimele zile, cum e cazul fostului director al Metrorex. „Dacă stă o lună-două la Ministerul Transporturilor, Felix Stroe îi dă afară pe toţi. Sunt decizii cu iz populist aici“, a precizat Teodorovici, unul din dintre contestarii din PSD ai măsurilor fiscal-bugetar din această toamnă.

„Se impun concedieri la stat“

De asemenea, senatorul PSD i-a contrazis pe liderii coaliţiei în ceea ce priveşte concedierea de bugetari. Dacă şeful PSD, Liviu Dragnea, sau cel al ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, au spus că nu se gândesc la reduceri de personal, Teodorovici a punctat faptul că acestea sunt necesare. „În administraţie munceşte unul şi trei stau. Nimeni nu îi deranjează pe cei angajaţi pe pile. Eu nu îmi schimb ideea chiar dacă supăr pe mulţi. Se risipesc bani publici. Se impun şi concedieri la stat, normal. Sunt mulţi care mănâncă bani publici aiurea“, a afirmat senatorul PSD.

Săgeţi au venit şi din partea UDMR, prin vocea preşedintelui Kelemen Hunor. Acesta a subliniat că au loc „foarte multe improvizaţii“ în ceea ce priveşte zona fiscală, fiind simţită lipsa de predictibilitatea şi stabilitate. „Şi eu sunt nemulţumit fiindcă nu primim nici noi răspunsuri, nu ştim nici noi ce doreşte, de fapt, să facă Guvernul  sau cei care gândesc la reforma fiscală“, a declarat liderul UDMR.

ALDE vrea alegerea primarilor în două tururi

 Nu în ultimul rând, partenerul fidel al PSD, adică ALDE, dă primele semne de distanţare de social-democraţi. Partidul lui Călin Popescu-Tăriceanu a anunţat că susţine alegerea primarilor în două tururi de scrutin, chiar dacă partidul aliat, PSD, se opune. „Nu suntem anexa PSD“, a  subliniat europarlamentarul Norica Nicolai. De altfel, ALDE s-a împotrivit şi mai multor măsuri anunţate de PSD, cum ar fi taxa de solidaritate sau impozitul pe cifra de afaceri, temele economice fiind motiv de dispute în rândul coaliţiei de guvernare. 

Mai multe - Politică

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite