Tăriceanu, după ce parlamentarii ALDE au plecat pe capete: Nu ţin pe nimeni cu forţa. Şi de la Pro România au plecat şi nu s-a întâmplat nimic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Calin Popescu Tariceanu FOTO Mediafax
Calin Popescu Tariceanu FOTO Mediafax

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a comentat vineri situaţia din interiorul partidului său, în contextul în care numeroşi membri au pelcat către alte formaţiuni. Tăriceanu a subliniat că „nu ţine cu forţa pe nimeni”, şi a arătat cu degetul spre România, afirmând că şi de acolo au plecat parlamentar. „S-a întâmplat ceva cu partidul? Nu s-a întâmplat nimic”, a adăugat liderul ALDE.

„Am aflat că există colegi care poartă discuţii. Nu ţin pe nimeni cu forţa, Dacă oamenii simt că nu mai au ataşament de proiectele noastre, unii vor face un pas în afară. Fenomenul migraţiei parlamentare este foarte amplu la noi”, a declarat Tăriceanu, la Libertatea live.

Acesta din urmă a arătat apoi cu degetul spre Pro România, precizând că şi de acolo au plecat plarmantari şi că nu s-a întâmplat nimic.

„Au plecat de la Pro Romania 5 parlamentari, printre care şi  Daniel Constantin. S-a întâmplat ceva cu partidul? Nu s-a întamplat nimic”, a adăugat liderul ALDE,

Acesta a mai relatat apoi că plecările din ALDE vin şi în contextul în care mai mulţi aleşi din Parlament nu au o altă meserie, deci nu au un alt venit.

„Sunt parlamentari care depind doar de venitul de parlamentari. Nu au alte meserii. Atunci când vin alegeri caută cu ardoare un loc de parlamentar. Caută o soluţie facilă”,a conchis Tăriceanu.

Tăriceanu rămâne singur în partid

Deputatul ALDE de Teleorman, Florică Ică Calotă, a declarat, miercuri, că aproximativ 12 deputaţi ai formaţiunii vor părăsi partidul într-o săptămână, în acest moment formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu fiind fără grup şi la Camera Deputaţilor.

 „Un lucru este clar, nu mai avem grup parlamentar. În momentul de faţă, în ALDE eu nu mai rămân. Dar unde şi spre ce zări voi pleca, nu aş putea să vă spun încă. Suntem un grup de parlamentari care vom pleca spre nişte destinaţii. În maxim o săptămână, zece zile, voi anunţa către ce voi merge. Suntem 23 de parlamentari, dintre care minim 12 şi maxim 16 parlamentari vom pleca din ALDE”, a afirmat Calotă, pentru Agerpres.

Florică Ică Calotă a explicat că una dintre nemulţumirile sale este că, neavând grup parlamentar, ALDE nu va mai avea reprezentanţi în secţiile de votare.„A intra în alegerile parlamentare fără oameni în secţiile de votare, credeţi-mă, ştiu ce înseamnă. O altă nemulţumire este că, după ce ALDE a votat împotriva guvernului Dăncilă şi a votat guvernul Orban, preşedintele ALDE se îndreaptă înapoi spre PSD şi Pro România. De ce am mai făcut mişcarea asta cu ungerea PNL, dacă acum încercăm să ne întoarcem unde am fost? Eu nu o să pot să mai fac vreodată o alianţă cu PSD. Mi-a ajuns una. Am fost 25 de ani în PNL şi aproape 6 ani în ALDE. Noi am fi dispuşi să mergem în PNL”, a mai spus Calotă.

Deputatul Andrei Gerea a anunţat miercuri că demisionează din ALDE pentru a se dedica proiectului politic „Prin noi înşine”, proiect pe care ar fi vrut, iniţial, să îl dezvolte alături de Călin Popescu-Tăriceanu.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite