Tăriceanu, despre raportul SPP privind cazul Bercea Mondial: Comisia de Apărare a lucrat superficial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu este mulţumit de activitatea Comisiei De Apărare, care a întocmit un raport pe baza informaţiilor primite de la SPP, în privinta măsurii în care preşedintele Traian Băsescu a fost informat de legătura fratelui său cu Bercea Mondial.

„La ceea ce numim, în mod curent, lumea interlopă şi ceea ce însemnă acţiunile sale, comisia s-a mulţumit cu foarte puţin si consider că a fost o lacună din partea comisiei să procedeze atât de superficial”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit concluziilor Comisiei de Apărare, la data participării preşedintelui Traian Băsescu la manifestările ocazionale de sărbătorire a zilei culturii romilor, din 8 septembrie 2009, de la Costeşti, Sandu Anghel nu era identificat ca persoană care ar fi prezentat un potenţial risc cu privire la viaţa, integritatea fizică, libertatea de acţiune sau sănătatea demnitarului.

„După data de 8 septembrie 2009, Preşedintele nu s-a mai întâlnit cu membri ai familiei Sandu Anghel, fapt pentru care SPP nu a mai solicitat instituţiilor abilitate informaţii referitoare la aceştia“, se mai arată în documentul Comisiei.

Pe de altă parte, potrivit Comisiei, SPP nu avea competenţe şi atribuţii legale cu privire la asigurarea protecţiei fizice şi informative a fratelui şefului statului, Mircea Băsescu, iar Serviciul poate asigura protecţia informativă doar pentru demnitari şi familiile acestora, respectiv soţul, soţia şi copiii.

Citeşte şi:

Raportul SPP: Bercea Mondial nu era identificat drept un risc, când Băsescu a mers la Costeşti în 2009

Membrii Comisiei de Apărare a Senatului susţin, pe baza raportului SPP, că Sandu Anghel, alias Bercea Mondial, nu era identificat ca persoană care ar fi prezentat un potenţial risc, atunci când Traian Băsescu a participat la manifestarea de la Costeşti din 2009.

Raportul SPP în cazul Băsescu-Bercea Mondial, dezbătut în Parlament: „Preşedintele nu s-a văzut cu Bercea Mondial din 2009“

Preşedintele Comisiei pentru apărare, senatorul Corneliu Dobriţoiu, a declarat că SPP nu a primit informaţii de la celelalte servicii care să-l indice pe Sandu Anghel ca fiind un pericol pentru preşedintele Traian Băsescu. Totodată, raportul SPP arată că Traian Băsescu nu s-a mai întâlnit cu Sandu Anghel de la serbarea de la Costeşti, din 2009.

UPDATE Parlamentul îi cere demisia de onoare lui Traian Băsescu. Ce scrie în declaraţia iniţiată de Tăriceanu

Senatul şi Camera Deputaţilor vor adopta o declaraţie comună în care îi vor cere demisia de onoare preşedintelui Traian Băsescu, după scandalul Bercea Mondial - Mircea Băsescu. Decizia a venit la propunerea lui Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, care l-a convins uşor şi pe Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei. La ora 18.00, Birourile permanente reunite vor stabili ca şedinţa de plen reunit să aibă loc miercuri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite