Tăriceanu crede că reîntoarcerea lui Traian Băsescu la Cotroceni ar prelungi instabilitatea şi ar afecta cursul de schimb

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Liderul deputaţilor liberali, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat, la România TV, că eventuala reinstalare a lui Traian Băsescu ca preşedinte în urma nevalidării referendumului nu va destabiliza USL. Pe de altă parte, Tăriceanu susţine că reîntoarcerea lui Băsescu ar prelungi o situaţie de instabilitate politică.

"Nu-i o situaţie disperată, nu rămânem fără busolă", a spus Tăriceanu. Acesta a precizat, totuşi, că o reîntoarcere a lui Băsescu nu este o situaţie de dorit pentru niciunul dintre protagoniştii scenei politice.

"Preşedintele va avea o mare problemă faţă de cetăţeni, faţă de actorii politici interni şi externi. Se va întoarce fragilizat, cu un sac de voturi împotriva sa. Dacă Băsescu se întoarce la masa verde, avem o situaţie politică proastă pentru toţi actorii politici", a spus fostul prim-ministru.

Invitat să comenteze intenţia anunţată a preşedintelui PNL, Crin Antonescu, de a ieşi din politică dacă Traian Băsescu nu este demis la referendum, Tăriceanu a spus o asemenea hotărâre trebuie luată în funcţie de circumstanţele în care Antonescu ar trebui să-şi ţină promisiunea.

"Crin Antonescu îşi asumă responsabilităţi, este un exemplu frumos, dar sigur că se pot schimba conjuncturile, iar decizia finală îi aparţine", a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

În plan economic, fostul prim-ministru a arătat că tot reîntoarcerea lui Traian Băsescu ar prelungi instabilitatea şi ar afecta cursul de schimb.

"În primul rând, cursul se deteriorează datorită crizei economice generale. În al doilea rând, cursul se va stabiliza când România va reveni la normalitate. Dacă vom fi cu Băsescu la Cotroceni care să genereze conflicte în continuare, cursul nu se va stabiliza pentru că investitorii vor vedea că elementul de conflict nu dispare", a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

Un alt treilea motiv invocat de fruntaşul liberal este acela că declaraţiile liderilor PDL au generat în mod artificial îngrijorare pe plan extern.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite