Tăriceanu: “Aş refuza să fiu premier”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tăriceanu nu mai vrea să facă echipă cu Traian Băsescu
Tăriceanu nu mai vrea să facă echipă cu Traian Băsescu

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat, că în situaţia în care ar primi din partea preşedintelui Traian Băsescu propunerea de a fi premier după data de 9 decembrie, ar refuza, categoric, acest post, conform MoneyTv.

"Nu am cum să fiu eu acea persoană desemnată. Presupunând că m-ar viza pe mine, aş refuza net. Dintr-o serie de considerente, nu e cazul să le detaliez", a spus Tăriceanu, după ce în ultima perioadă s-a vehiculat ideea ca Traian Băsescu să-l desemneze premier după alegerile din 9 decembrie.

Tăriceanu a subliniat că orice altă variantă ar alege Traian Băsescu în afară de desemnarea premierului nominalizat de formaţiunea care va câştiga alegerile parlamentare ar fi neconstituţională.

"Am un punct de vedere clar: cred că preşedintele nu are decât o soluţie, soluţia democratică, aplicată în orice ţară care funcţionează pe baza democraţiei parlamentare, de a desemna premierul care a câştigat alegerile cu majoritate absolută sau relativă", a explicat Călin Popescu Tăriceanu.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite