Tăriceanu: ALDE respinge orice discurs naţionalist şi xenofob ce urmează să fie promovat de către PRU. Daniel Barbu: Ei sunt partid neofascist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta nu mai sunt parteneri politici
Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta nu mai sunt parteneri politici

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat sâmbătă, că formaţiunea pe care o conduce respinge ”orice discurs naţionalist, xenofob de genul celui care urmează să fie promovat” de către PRU şi că nu vede în acest partid un concurent, subiectul fiind doar ”o gogoaşă care s-a umflat”.

Întrebat de către jurnalişti, sâmbătă, la Şcoala de Vară a femeilor şi tinerilor din ALDE, dacă vede în Partidul România Unită (PRU) un concurent, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: “M-am obişnuit de multă vreme să observ că dezbaterea publică în România este plină de subiecte care durează o zi. Acest subiect de care m-aţi întrebat este din această categorie, o gogoaşă care s-a umflat şi cu ajutorul neprecupeţit al mass-media fără îndoială, care nu are nimic de substanţă. (...) Noi ca partid de esenţă nu numai liberală, dar şi democrată, respingem orice discurs naţionalist, xenofob de genul celui care urmează să fie promovat de acest partid. Cred că România trebuie să rămână cu cetăţenii români ancoraţi la valorile autentic democrate. (...) Nu trebuie să se lase cetăţenii seduşi de aceste formaţiuni şi aceste discursuri extrem de periculoase”.

La rândul său, preşedintele executiv al ALDE, Daniel Barbu, a afirmat că PRU este „un partid neofascist“.  “Nu practicăm acelaşi sport, de aceea nu putem fi în competiţie. Noi suntem un partid democratic, ei sunt partid neofascist, joacă în altă parte, nu ne întâlnim niciodată. Nu ne întâlnim nici pe acelaşi electorat, nici pe aceleaşi valori, nu ne interesează”, a spus Daniel Barbu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite