Tăriceanu acuză că e discriminat: Actuala stare de urgenţă e degradantă pentru persoanele de peste 65 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Calin Popescu Tariceanu FOTO Mediafax
Calin Popescu Tariceanu FOTO Mediafax

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat joi în şedinţe Online a Parlamentului privind prelungirea Stării de Urgenţă cu 30 de zile că actuala măsură în vigoare este „degradantă, umilitoare, pentru persoanele de peste 65 de ani”.

„Actuala stare de urgenţă instituie o discriminare degradantă, umilitoare, pentru persoanele de peste 65 de ani. Grija pentru cei în vârstă e una firească, dar nu trebuie să se manifeste aşa. Parlamentul nu poate rămâne indiferent la derapajele autoritare şi iliberale ale actualului Executiv. ALDE va vota contra acestui decret”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu. 

Parlamentul a aprobat joi prelungirea stării de urgenţă, însă PSD a completat decretul preşedintelui Klaus Iohannis cu câteva amendamente, dovedind încă o dată că are majoritate parlamentară, deşi, teoretic, se află în opoziţie. Prin urmare, Guvernul Orban e obligat să vină la raport în faţa Parlamentului la fiecare 7 zile. PNL susţine că demersul PSD e neconstituţional şi ia în calcul să sesize CCR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite