SURSE Surprizele lui Dragnea pentru lista PSD Bucureşti: un deputat PNL, foşti miniştri PSD şi lideri TSD

0
0

Lista PSD Bucureşti este alcătuită din foşti miniştri ai Guvernului Ponta, printre care Ecaterina Andronescu şi Robert Cazanciuc, un deputat ales pe listele PNL, Diana Tuşa, membri ai Tineretului Social-Democrat, printre care liderul Gabriel Petrea şi deputatul Gabriela Podaşcă, dar şi oameni din societatea civilă, potrivit unor surse de la vârful PSD.

Comitetul Executiv Naţional al PSD va valida, mâine, toate candidaturile la alegerile parlamentare. Cea mai mare surpriză este lista PSD Bucureşti, de care preşedintele PSD Liviu Dragnea s-a ocupat personal, ţinând-o ascunsă chiar şi de colegii săi din partid. „Adevărul“ a aflat ce nume pregăteşte să propună, mâine, Liviu Dragnea pentru PSD Bucureşti. 

Potrivit unor surse de la vârul PSD, lista PSD pentru Senat va fi deschisă de senatoarea PSD Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei în Guvernul Ponta şi fost preşedinte PSD Bucureşti. Pe locuri eligibile se mai află senatorul Şerban Nicolae, senatorul PSD Mihnea Costoiu, Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiţiei în Guvernul Ponta. 

Lista PSD Bucureşti pentru Camera Deputaţilor va fi deschisă de Gabriel Petrea, preşedintele TSD, fost viceprimar al Primăriei Sectorului 6. Dragnea a oferit încă un loc pentru Tineretul Social Democrat pe care îl va ocupa deputata PSD Gabriela Podaşcă, cea care l-a contracandidat pe Petrea la şefia TSD. 

Cea mai mare surpriză de pe lista PSD Bucureşti pentru Camera Deputaţilor este numele Dianei Tuşa, deputată aleasă pe listele PNL. Diana Tuşa şi-a dat demisia din PNL, după ce ce a pierdut poziţia de candidat al partidului la Primăria Sectorului 1. Pentru a da un semnal de înnoire a clasei politice, PSD a rezervat locuri eligibile şi pentru reprezentanţi ai societăţii civile, unul dintre nume fiind Oana Florea, director executiv FACIAS. 

Potrivit surselor citate, foştii miniştri Eugen Bănicioiu şi Eugen Teodorovici nu vor candida pe lista PSD Bucureşti, însă vor ocupa locuri eligibile pe listele PSD din teritoriu. 

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite