Legea lui Dragnea a primit raport pozitiv. Taxa radio-TV nu va fi eliminată. Mâine, vot final

0
0

Comisia de Buget a Camerei Deputaţilor a scos din proiectul de lege iniţiat de preşedintele PSD Liviu Dragnea eliminarea taxei radio-tv, ceea ce înseamnă că va fi suportată în continuare de români. Comisia de Buget a avizat favorabil proiectul de lege prin care se elimină mai multe taxe nefiscale.

Raportul a fost adoptat de Comisia de Buget cu 19 voturi ”pentru” şi o abţinere. Plenul Camerei Deputaţilor urmează să dea, mâine, un vot final pe legea lui Dragnea. 

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a prezentat, pe pagina sa de Facebook, doar 88 de taxe nefiscale din cele 102 anunţate. Din cele 88 de taxe, una a fost deja eliminată de Guvernul Cioloş, iar alta este menţionată de două ori. Taxele de radio şi TV care au fost eliminate din proiect erau şapte. Prin urmare, numărul total de taxe pe care le elimină PSD este de 79. 

Printre taxele eliminate se regăsesc: timbrul de mediu pentru autovehicule, taxe la Registrul Comerţului, taxe consulare şi de cetăţenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxa suplimentară pentru eliberarea paşaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Naţională de Pensii.

Proiectul de lege a depăşit orice record de viteză în Parlament. Într-o singură zi, proiectul de lege a primit aviz şi raport de la comisiile de specialitate şi a fost votat şi de Senat, prima Cameră sesizată. A doua zi, proiectul de lege se afla deja pe masa deputaţilor jurişti, care au avizat favorabil legea lui Dragnea. Luni, Comisia de Buget a Camerei Deputaţilor a adoptat raportul, care va fi votat, marţi, de plenul Camerei Deputaţilor. Proiectul de lege va trece de Parlament într-o săptămână de de la depunerea lui la Senat, în condiţiile în care alte proiecte de lege zac în sertarele Parlamentului de ani de zile.

Impact subevaluat

Impactul bugetar estimatd e PSD pentru anul 2017 este de o,07% din PIB. „Va fi susţinut de creşterea economică aferentă anului 2016“, se arată în expunerea de motive. Impactul bugetar calculat de Ministerul de Finanţe este de 1,6 miliarde de lei, respectiv 0,2% din PIB, dublu faţă de estimarea din proiect. „Conform calculelor noastre, impactul este de 1,6 miliarde de lei, respectiv 0,2% din PIB“, a precizat Dragu, potrivit Agerpres.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite