Surse: Ludovic Orban, chemat de Iohannis pentru noi discuţii referitoare la guvern. Renunţă sau nu liderul PNL la şefia Camerei Deputaţilor?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban s-a ţinut până acum tare pe poziţii. FOTO Inquam Photos/Alberto Grosescu
Ludovic Orban s-a ţinut până acum tare pe poziţii. FOTO Inquam Photos/Alberto Grosescu

Ludovic Orban este în această dimineaţăla o întâlnire cu Klaus Iohannis pentur a vorbi  despre situaţia negocierilor, în condiţiile în care acestea s-au blocat la împărţirea primelor funcţii în stat, potrivit unor surse politice.

Liberalii se aşteaptă ca după întâlnirea dintre Ludovic Orban şi Klaus Iohannis să fie găsită o soluţie în ceea ce priveşte modul în care să fie deblocate negocierile pentru viitorul Guvern. Surse politice susţin pentru „Adevărul” că e de aşteptat ca şeful statului să îi ceară lui Orban să renunţe la pretenţia de şef al Camerei Deputaţilor, însă va rămâne marea problemă a funcţiei politice pe care să o ocupe preşedintele PNL, pentru că e greu de crezut că acesta ar putea fi un simplu ministru, chiar dacă i s-ar da un portofoliu cu greutate. 

În rândurile PNL au apărut nemulţumiri referitoare la pretenţiile prea mari ale USR-PLUS, pe care le consideră nejustificate, în condiţiile ponderii lor în coaliţie şi în viitorul Parlament. 

Pe de altă parte, în tabăra USR-PLUS Dan Barna insistă să ocupe funcţia de şef al Camerei Deputaţilor, refuzarea acestia ducând la alocarea şefiei Senatului, care ar reveni cel mai probabil Ancăi Dragu, care face însă parte din tabăra PLUS. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite