Surse: Dragnea va propune schimbarea lui Şerban Nicolae de la conducerea Comisiei juridice la următoarea şedinţă conducerii PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Comisiei juridice, Şerban Nicolae, ar putea fi înlocuit de la şefia acestei comisii. FOTO Inquam Photos
Preşedintele Comisiei juridice, Şerban Nicolae, ar putea fi înlocuit de la şefia acestei comisii. FOTO Inquam Photos

Conducerea PSD va propune, miercuri, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, schimbarea lui Şerban Nicolae de la conducerea Comisiei juridice din Senat, în urma poziţiei acestuia cu privire la graţierea faptelor de corupţie, au declarat surse din PSD.

Potrivit surselor social-democrate, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, doreşte schimbarea lui Şerban Nicolae de la şefia Comisiei juridice, după ce acesta nu a ţinut cont de opiniile sale cu privire la graţierea faptelor de corupţie, mişcare ce a generat noi proteste în Capitală în weekendul trecut. 

De altfel, Dragnea a şi declarat ironic faptul că Şerban Nicolae şi ceilalţi senatori jurişti ai PSD „vor primi un premiu“ pentru că „au promovat PSD“

Mai mulţi social-democraţi care sunt nemulţumiţi de activitatea lui Şerban Nicolae, motiv pentru care, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional, se va propune schimbarea acestuia de la conducerea Comisiei juridice.

Senatorii PSD din Comisia juridică au votat, miercuri, pentru adoptarea amendamentelor propuse de senatorii Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu la proiectul de Lege privind graţierea, prin care cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi sub rezerva achitării prejudiciului.

În cadrul şedinţei comisiei de miercuri, votul asupra acestor amendamente a fost reluat, senatorii PSD abţinându-se de la vot, astfel că modificările privind graţierea faptelor de corupţie au fost respinse. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, la Parlament, că senatorii social-democraţi din Comisia juridică au încurcat destul de mult Legea graţierii, iar cea mai bună variantă este ca proiectul să fie adoptat de Senat în forma trimisă de Guvern.

„Nu domnul Şerban Nicolae va hotărî cum rămâne cu acest subiect. Eu cred că Comisia juridică de la Senat a încurcat destul de mult această lege, că cea mai bună variantă pentru moment este ca legea să plece din Senat aşa cum a venit de la Guvern pentru că s-a schimbat de foarte multe ori acolo şi eu sunt foarte nemulţumit. Miercuri, la ora 10.30, vom avea un Comitet Executiv Naţional unde vom discuta şi subiectul ăsta, dar şi altele. Poate întoarce (plenul Senatului – n.r.) raportul în Comisie. Nu numai eu, majoritatea suntem nemulţumiţi pentru ce sa întâmplat acolo”, a afirmat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că, în cadrul CExN, va propune sancţiuni pentru preşedintele Comisiei juridice, senatorul Şerban Nicolae, iar dacă va constata că nu mai are autoritate în partid, „o să plece şi o să se apuce de pescuit în mod profesionist”. „Dacă nu mai am autoritate în partid, o să văd, o să plec şi o să mă apuc de pescuit în mod profesionist. Pe mine m-a interesat ca acele amendamente să nu fie adoptate. Vreau să discutăm transparent în CEx asta, că li s-a spus că e în regulă cu acel amendament. Când au văzut poziţia mea şi-au dat seama că de fapt nu erau informaţie corectă”, a precizat preşedintele PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite