Surse. Cîţu ar fi de acord să dea Justiţia PSD, dar nu Finanţele. Ce minister este intens negociat în culise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu ar fi gata să cedeze Justiţia / FOTO Inquam Photos
Florin Cîţu ar fi gata să cedeze Justiţia / FOTO Inquam Photos

Liderul PNL, Florin Cîţu, ar fi de acord cu cedarea Ministerului Justiţiei către PSD, însă liberalii să păstreze funcţia de premier şi cea de ministru al Finanţelor, susţin surse politice din PNL. Însă opinia lui Cîţu nu e agreată de toţi liberalii din tabăra sa, care ar vrea menţinerea Justiţiei.

Liberalii au conflict după conflict în interior. Ultimul  este legat de portofoliile-cheie care ar putea fi cedate la negocierile cu PSD. Surse din partid au precizat pentru „Adevărul” că Florin Cîţu le-a spus că el ar fi de acord cu cedarea Justiţiei, dacă PNL poate păstra Ministerul de Finanţe, mult mai important în gândirea sa, pentru că titularul de la Finanţe este cel care trebui să aibă o relaţie foarte bună cu premierul. 

Ideea lui Cîţu nu este agreată de liderii din echipa sa. „Nu avem cum să cedăm Justiţia”, a declarat unul dintre vicepreşedinţii liberali. Surse din PNL susţin pentru „Adevărul” că pe linie prezidenţială li s-a cerut să nu piardă la negocieri, Justiţia, Energia, Educaţie şi Externele. „Putem discuta despre reforma Constituţiei, reforma administrativ-teritorială. Sunt însă linii roşii pentru PNL – reforma justiţiei este pentru noi un punct nodal, nu vom opri reforma. Vom propune un ministru al Justiţiei acceptat de populaţie”, a declarat Rareş Bogdan.

Un alt subiect de discuţie este cel referitor la Ministerul Energiei. Dinspre PSD au fost transmise semnale liberalilor că ar vrea Ministerul Energiei, fiind gata să fie mai flexibili la negocieri dacă PNL cedează acest minister, cu un rol esenţial mai ales în următoarele luni. Nu doar că este un minister cu numeroase resurse, dar este şi vizibil, deschizând multe uşi mai ales la parteneru strategic de peste ocean. 

Discuţiile vor continua, în condiţiile în care surse liberale din anturajul premierului demis văd rezolvarea situaţiei doar spre jumătatea lunii decembrie. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite