Surse. Ciolacu, întâlnire cu Nicolae Ciucă. Liderul PSD îi va prezenta propunerile privind impozitarea progresivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Marcel Ciolacu se va întâlni în această după-amiază, la Palatul Victoria, cu Nicolae Ciucă. Însoţit de ministrul de Finanţe, preşedintele PSD vrea să îi prezinte premierului propunerile privind introducerea impozitului progresiv, începând de anul viitor, după cum au precizat surse politice pentru News.ro.

Ciolacu a anunţat încă de luni, la sediul partidului, că rămâne un susţinător al impozitării progresive, precizând că este nevoie ca la 1 iunie să fie pregătit un nou set de măsuri fiscale, pentru bugetul pe 2023. 

Potrivit surselor citate, liderul PSD vrea să îi prezinte prim-ministrului Ciucă propunerea PSD privind introducerea impozitului progresiv, care va cuprinde trei praguri de impozitare. 

Întrebat luni seară, la Antena 3, despre posibilitatea renunţării la cota unică de impozitare şi trecerea la impozitul progresiv, ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat că „nu mai există cotă unică în România cam de mult timp”. Ministrul a mai precizat că impozitarea progresivă „deocamdată este o idee care va fi discutată în coaliţie”.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a anunţat luni, la sediul PSD, că sunt mai multe măsuri fiscale pe care va trebui să le ia coaliţia şi pe care să le prezinte până la 1 iunie. Despre majorarea de taxe, Ciolacu a spus că există şi o redimensionare şi o reaşezare a impozitelor, astfel încât să fie o colectare mai bună, dar asta nu înseamnă că vor mări taxele şi a menţionat că rămâne un susţinător al impozitului progresiv. 

De partea cealaltă a coaliţiei, liberalii se opun. Florin Cîţu a anunţat că în cazul introducerii unor noi taxe conducerea PNL va supune măsura la vot în BEx, iar Alina Gorghiu a precizat că nu vede posibilă schimbarea cotei unice în viitorul apropiat. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite