Stroe, despre distribuţia pastilelor de potasiu: A fost lăsat la nivelul rodului imaginaţiei sau percepţiei publice. Ministrul să iasă cu precizări

0
0
Ionuţ Stroe FOTO: INQUAM PHOTOS
Ionuţ Stroe FOTO: INQUAM PHOTOS

Purtătorul de Cuvânt al PNL a precizat că subiectul distribuţiei pastilelor de iodură de potasiu a fost comunicat într-o manieră care a lăsat foarte mult loc imaginaţiei populaţiei, fără a fi oferite explicaţii clare.

Ionuţ Stroe a declarat la Antena 3 că este nevoie de profesionalism în momentul în care se comunică astfel de subiecte sensibile. Acesta a adăugat că ministerul ar trebui să explice în ce situaţii trebuie administrată această pastile şi care sunt persoanele care o pot administra. 

”Cu siguranţă există foarte multe întrebări al căror răspuns, în momentul de faţă, a fost lăsat pur şi simplu la nivelul rodului imaginaţiei sau percepţiei publice. În mod normal, un ministru când comunică public, mai ales pe subiecte de o asemenea sensibilitate, trebuie să facă cu profesionalism, trebuie să o facă cu calm, obiectiv şi complet. Subliniez complet. Din păcate, declaraţia domnului Rafila de astăzi a lăsat foarte mult loc de interpretări. Foarte bine că a fost completat ceea ce declara domnul ministru de Ministerul Sănătăţii, unde cred că e nevoie în continuare de a explicat public în ce situaţii se administrează această iodură de potasiu, cum se administrează, cine sunt persoanele care pot şi sunt şi intră în acest program şi în mod evident cum îşi va procura oamenii acest lucru”, a declarat Stroe. 

Deputatul PNL este de părere că ministrul Sănătăţii ar trebui să vină cu mai multe precizări pe acest subiect, tocmai pentru a nu genera panică. De asemenea, liberalul a explicat că medicii de familie din ţară sunt contactaţi insistent cu privire la procurarea medicamentului. 

”Eu cred că este o estimare nefericită, e o simplă coincidenţă că astăzi s-a întâmplat ce s-a întâmplat cu declaraţiile ruşilor în legătură cu centrala de la Zaporojie şi declaraţia sau răspunsul domnului Rafila la întrebarea jurnaliştilor. În mod normal, astfel de situaţii n-ar trebui să se întâmple. Campania la nivel naţional care vine să protejeze sănătatea publică, iată a lăsat loc de foarte multe interpretări şi cred că nu ar fi târziu, chiar şi acum, poate chiar mâine, ministrul să iasă cu precizări cu detalii în legătură cu acest program tocmai pentru a nu genera panică. Venim după doi ani de pandemie, suntem într-un context de securitate extrem de complicat. Oamenii au temeri, frici în momentul de faţă, medicii de familie declară că au fost contactaţi cu insistenţă de pacienţi care îşi doresc procurarea acestui medicament cât mai repede. Dar calmul şi obiectivitate şi repet, informaţia completă trebuie să să primeze în astfel de situaţie”, a mai adăugat Stroe. 

Mai multe - Politică

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite