Stolojan, despre riscul ca actuala coaliţie să se rupă: Categoric! Coaliţia PNL-PSD-UDMR funcţionează greu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Theodor Stolojan, fost preşedinte al PNL şi fost premier. FOTO Arhivă
Theodor Stolojan, fost preşedinte al PNL şi fost premier. FOTO Arhivă

Fostul preşedinte PNL Theodor Stolojan a declarat, joi, că actuala coaliţie de guvernare funcţionează greu şi a admis că există riscul ca aceasta să se rupă, pentru că diferenţele de puncte de vedere între PSD şi PNL sunt foarte importante.

„Regula este ca orice decizie pe care o ia guvernul, care are impact, să fie luată după ce a fost negociată la nivelul conducerilor politice ale celor trei partide. Aceasta ar fi situaţia ideală. Din păcate, după cum vedeţi, există puncte de vedere foarte diferite între PNL şi PSD. Până la urmă, trebuie stat jos şi cu argumente găsită o formulă care să reprezinte un compromis”, a afirmat Theodor Stolojan într-o intervenţie la Digi24.

Întrebat dacă există riscul ca această coaliţie să se rupă, Theodor Stolojan a spus: „Categoric, şi nu e mic, pentru că diferenţele de puncte de vedere între PSD şi PNL sunt foarte importante. Sunt chestiuni care ţin de valori, de principii”.

Fostul preşedinte al PNL a dat exemplu taxei pentru solidaritate, arătând că atunci când s-a făcut coaliţia s-a stabilit că nu se vor introduce taxe noi.

PNL şi PSD au bătut palma pentru o guvernare pe trei ani, până la alegerile generale din 2024. În mod normal, schimbarea premierilor ar urma să aibă loc în mai 2023. Tot atunci vor fi schimbate şi mai multe portofolii, adică Finanţele şi Justiţia, dar şi Transporturile şi Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite