Sorin Grindeanu face rocadă de oameni la Transporturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, face rocadă cu oamenii din subordine. L-a îndepărtat pe un om al lui Dan Voiculescu pentru a-i face loc lui Flavius Nedelcea, fost lider Pro România.

Un membru al CA-ului CNADNR a fost înlocuit FOTO Arhivă
Un membru al CA-ului CNADNR a fost înlocuit FOTO Arhivă

Mai exact, conducerea de la Transporturi l-a dat jos din Consiliul de Administrație al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere pe Bogdan Pascu. În locul său a fost numit Flavius Nedelcea, fost lider Pro România în filiala din Mehedinți, care a trecut ulterior la PSD.

Mișcarea a fost făcută la numai o lună după ce mandatul lui Bogdan Pascu a fost reînnoit pentru alte patru luni. Flavius Nedelcea a obținut în primăvară și o funcție de secretar de stat la Ministerul Economiei. Tot atunci i s-a prelungit și mandatul lui Bogdan Pascu în Consiliul de Admministrație de la CNADNR.

Cine este Flavius Nedelcea

Pe lângă funcția de secretar de stat în Ministerul Economiei, Flavius Nedelcea a fost și consilier județean din 2012 și până în 2022, potrivit CV-ului de pe pagina ministerului, ocupând și funcția de vicepreședinte al Consiliului județean din Caraș-Severin între anii 2017-2020.

De asemenea, între anii 2000-2004, Flavius Nedelcea a fost consilier local în Reșița, iar între anii 1999-2000, a fost și inspector de specialitate în Ministerul Finanțelor Publice, fiind licențiat în economie și inginerie electromecanică.

Bogdan Pascu a ajuns prima dată în Consiliul de Administrație în septembrie, când Dan Vîlceanu a semnat numirea sa în funcţie. Pascu a fost vicepremier din partea Partidului Umanist Român (devenit ulterior Partidul Conservator, formaţiune controlată de Dan Voiculescu) în Guvernul Tăriceanu. Fostul membru de CA a fost și parlamentar din partea aceluiaşi partid. 

Gabriella Ferencz își continuă mandatul

Odată cu numirea lui Nedelcea a fost reconfirmată în funcție și cea cunoscută drept „blonda lui Boc”, Gabriella Ferencz, omul de încredere al primarului Emil Boc, tot în Consiliul de Administrație. Ștefania-Gabriella Ferencz are însă drept funcție principală postul de secretar general în cadrul Ministerului de Interne.

Gabriella Ferencz a devenit între timp om de bază și pentru actualul ministru al Internelor, Lucian Bode. Astfel, Ferencz a rămas și în Consiliul de la Transporturi, deși nu prea mai are treabă cu domeniul, iar Lucian Bode nu mai conduce ministerul. Dacă la acel moment, sub conducerea lui Bode, Gabriella Ferencz ocupa poziția de secretar general în cadrul portofoliului de la Transporturi, apartenența sa la Consiliu nu se mai justifică în prezent.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite