Sondaj. Topul şpăgilor din Bucureşti. Sectorul lui Onţanu conduce detaşat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dintre bucureştenii care recunoc că au dat şpagă în relaţia lor cu administraţia locală, cei mai mulţi se află în Sectorul 2, condus până de curând de Neculai Onţanu, potrivit ultimului sondaj CURS.  La polul opus se află Sectorul 5, condus de Marian Vanghelie în ultimii 16 ani.

Conform unui sondaj CURS, realizat la comanda Societăţii Acdemice din România (SAR), numai 38 la sută din bucureşteni au avut de-a face cu administraţia locală în ultimii patru ani şi circa jumătate din ei se declară relativ mulţumiţi de cum a decurs relaţia cu Primăriile care le reprezintă interesele la nivel local.

Dintre cei care au apelat la serviciile publice ale Primăriilor din Bucureşti, 22% recunosc că au dat şpagă pentru a motiva angajaţii Primăriilor să-i ajute cu problemele pe care le au, dar numai o treime dintre ei spun că au fost mulţumiţi de rezultat. Sectorul 2 conduce în topul şpăgilor, 14.5% din respondenţi declarând că au dat şpagă. Liderul UNPR Neculai Onţanu a fost primarul Sectorului 2 până în urmă cu o lună, când fostul edil a fost reţinut de procurorii DNA fiind acuzat chiar de luare de mită. Cu câteva zile înainte de a fi reţinut de DNA, Onţanu a fost desemnat candidatul PSD-UNPR la Primăria Sectorului 2, dar a fost retras, ulterior.

Topul şpăgilor din Bucureşti, stabilit în funcţie de ceea ce au declarat bucureştenii, este urmat de Sectorul 3, condus în ultimii patru ani de social-democratul Robert Negoiţă, favorit în cursa electorală din 5 iunie. 10,5% din bucureştenii au declarat că au dat şpagă funcţionarilor din Primăria Sectorului 3. La polul opus se află Sectorul 5, condus de Marian Vanghelie, acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani. Doar 2% din bucureşteni, de zece ori mai puţini decât în cazul Sectorului 2, au declarat că au dat şpagă pentru serviciile Primăriei Sectorului 5. După Sectorul 5, cel mai bine stă Sectorul 4, fieful lui Cristian Popescu Piedone, cercetat în dosarul „Colectiv“.

image
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite