SONDAJ CSCI: Ponta câştigă în derby-ul cu Antonescu. Crin, principalul vinovat de ruptura USL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sondaj CSCI arată că preşedintele PNL Crin Antonescu este principalul perdant al rupturii USL şi cel care a provocat despărţirea PNL de PSD. Totodată, într-o confruntare Victor Ponta - Crin Antonescu în turul II al alegerilor prezidenţiale, Victor Ponta ar câştiga detaşat în faţa lui Antonescu.

Prima măsurare de după rupere confirmă datele de dinainte de ieşirea de la guvernare a liberalilor.  35% dintre respondenţi îl consideră pe Crin Antonescu principalul responsabil pentru eşecul proiectului USL, cu un scor de trei ori mai mare decât Victor Ponta, care a obţinut numai 13% din vinovăţie. Şi Traian Băsescu este privit ca având un rol de 11% dintre respondenţi.

Aceeaşi măsurătoare s-a efectuat şi înainte de ruptura USL. Rezultatele nu diferă cu mult. La întrebarea „Cine credeţi că este vinovat pentru perpetuarea crizei actuale din USL, 35% dintre respondenţi au spus Crin Antonescu. Numai 14% îl vedeau pe premierul Victor Ponta responsabil pentru conflictele din alianţă.

Ruptura USL a produs păreri de rău (42%) şi indiferenţă (38%). Numai 13% dintre respondenţi s-au bucurat de destrămarea alianţei. După ce PNL a decis să spună „Adio, PSD“, oamenii şi-au schimbat părerea în rău vizavi de Antonescu în procent 32%. Premieru Victor Ponta a obţinut un scor mai mic decât fostul partener de coaliţie: 15% dintre respondenţi au spus că şi-au schimbat părerea în rău în ce-l priveşte pe Victor Ponta.

Crin, încredere mai mică decât Băsescu

Crin Antonescu pierde şi la capitolul încredere, obţinând un procent mai mic decât preşedintele Traian Băsescu, în timp ce premierul Victor Ponta rămâne stabil, în zona de 37%, la egalitate cu prim-vicepreşedintele Klaus Iohannis.

În ce priveşte turul II al alegerilor prezidenţiale, o confruntare Ponta - Antonescu ar fi în detrimentul celui din urmă. Victor Ponta l-ar bate pe Crin Antonescu în turul II al alegerilor prezidenţiale cu scorul de  72 - 28, calculat în procente. Cu un rezultat identic, Crin Antonescu ar pierde şi în faţa primarului Capitalei, Sorin Oprescu. De asemnea, Călin Popescu Tăriceanu ar obţine o victorie uriaşă în faţa lui Crin Antonescu.

Sondajul a luat în calcul şi decizia fostului premier Călin Popescu Tăriceanu de a demisiona din PNL. O eventuală numire a lui Tariceanu în Guvern - 52% o considera o idee buna şi  doar 30% ca fiind o idee proasta. Totuşi, dintre Partidul Naţional Liberal condus de Crin Antonescu şi Partidul Reformator Liberal condus de Tăriceanu, 67% au răspuns cu PNL şi numai 12% cu PRL.

image





Citeşte şi:

image
image

SONDAJ CSCI Antonescu, vinovat pentru criza din USL şi pentru eventuala destrămare a alianţei

Un sondaj CSCI arată ca populaţia României îl vede pe liderul PNL Crin Antonescu ca fiind principalul vinovat de ruperea USL şi de accentuarea crizei din interiorul alianţei.

INFOGRAFIE Adevărul despre România: Ponta conduce în derby-ul cu Antonescu

Potrivit cercetării INSCOP Research, efectuată la comanda ziarului „Adevărul“, premierul Victor Ponta ar fi votat, dacă ar candida la Preşedinţie, de 29,8% din respondenţi. Pentru Crin Antonescu ar opta 22,4%

INFOGRAFIE Adevărul despre România: Ce vor românii la Cotroceni: bărbat, tânăr, de dreapta

Potrivit cercetării INSCOP Research, viitorul preşedinte al României ar trebui să fie de sex masculin (88,1% din respondenţi), mai tânăr (75,1%), echilibrat şi echidistant (69,8%), independent politic (51,1%) şi de dreapta (51,4%)


 




 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite