Soluţie pentru criza căldurii din Timişoara. Cîţu: „Resursele sunt acolo, doar i-am arărat primarului cum să acceseze banii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO: Inquam Photos/ George Calin
Florin Cîţu FOTO: Inquam Photos/ George Calin

Premierul Florin Cîţu a anunţat o soluţie pentru criza căldurii de la Timişoara, în urma unei vizite la Ministerul Finanţelor. Cîţu a transmis că primarul Dominic Fritz poate să contracteze un împrumut din Trezorerie, astfel încât, în următoarele zile, oraşul să aibă resursele necesare pentru apă caldă şi căldură.

„Am găsit o soluţie, care era deja pe masă, o ordonanţă pe care am dat-o anul acesta pentru a se putea împrumuta din Trezorerie. Am oferit o soluţie primăriei. Sper ca în următoarele două zile să aibă resursele necesare pentru a avea gaz şi căldură în Timişoara. Resursele sunt acolo, la Ministerul Finanţelor, doar i-am arărat (primarului Dominic Fritz n.r.) cum să acceseze banii.

Poate nu ştia, i s-a explicat acum cum se face. Este nevoie de o decizie acolo la primărie şi apoi se derulează automat lucrurile. Poate să ia aceşti bani şi apoi găsim o soluţie. Vom vedea dacă sunt şi alte probleme”, a declarat Florin Cîţu vineri, precizând că ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu, a avut o discuţie cu primarul Dominic Fritz.  

Peste 50.000 de familii din Timişoara şi cele mai multe spitale din oraş au rămas fără apă caldă şi căldură după ce EON a tăiat gazul pentru Colterm, societatea de termoficare a oraşului. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite