Șeful PSD i-a cerut premierului Ciucă să preia interimatul de la Apărare după demisia lui Dîncu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis că îi respectă decizia ministrului demisionar al Apărării. Șeful social-democraților a informat că i-a cerut premierului Nicolae Ciucă să preia interimatul. 

Șeful PSD i-a transmis succes ministrului demisionar FOTO Arhivă
Șeful PSD i-a transmis succes ministrului demisionar FOTO Arhivă

„Îi respect decizia lui Vasile Dîncu şi îi mulţumesc pentru activitatea sa în cadrul Ministerului Apărării Naţionale. Am avut deja o discuţie cu premierul Ciucă şi i-am solicitat să preia interimatul la MApN, pentru că România are obligaţia să asigure stabilitate pe Flancul estic al NATO", a scris Ciolacu, luni, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că a luat act de demisia ministrului. 

Vasile Dîncu a demisionat din fruntea Ministerului Apărării

Vasile Dîncu a anunțat că demisionează din fruntea Ministerului Apărării. Ministrul demisionar a motivat decizia prin „imposibilității colaborării” cu președintele Klaus Iohannis. Nicolae Ciucă a luat act de demisia ministrului. 

„Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române”, a scris Dîncu. 

Ministrul demisionar al Apărării, declarație controversată

  Vasile Dîncu a declarat într-un interviu, privind negocierile de pace dintre Ucraina și Federația Rusă, că „singură Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, deoarece clasa politică din Ucraina în momentul acesta nu poate să îşi permită, să-şi asume (…) pierderea de teritorii, o pierdere injustă până la urmă de teritorii. Ar fi o înfrângere prea mare pentru politică”.   

Afirmațiile sale au atras atenția atât actorilor politici interni, cât și pe plan extern, fiind comentate chiar și de președintele Ucrainei Volodimir Zelenski. 

Klaus Iohannis, săgeți către Dîncu

Afirmațiile ministrului demisionar au ajuns și la urechile președintelui Klaus Iohannis, care a comentat susținând că „unii demnitari” trebuie să citească „mai frecvent revista presei”.

„În acest război, Rusia atacă Ucraina. Ucrainenii plătesc prețul de sânge în acest război și trebuie să acceptăm ideea, cu toții, că doar Ucraina va decide când și cum și ce negociază. Această poziție este poziția noastră oficială, este poziția oficială a Uniunii Europene și probabil unii demnitari de la noi trebuie să citească mai frecvent revista presei să afle aceste poziții”, a răspuns președintele României, Klaus Iohannis, fiind întrebat cum vede afirmațiile șefului din fruntea ministerului Apărării.     

Vasile Dîncu, mesaj cu subînțeles

Ulterior, fiind vizat de o posibilă remaniere după declarația privind pacea dintre Ucraina și Rusia, Vasile Dîncu a transmis un mesaj cu subînţeles, dintr-o librărie, adresat, cel mai probabil, criticilor săi.

  Dîncu susținea atunci că „prietenii tăcuți din rafturi niciodată nu trădează și nu mint”.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite