Șeful PPE anunță primele nume de pe lista PNL pentru europarlamentare

0
Publicat:

Manfred Weber, președintele Partidului Popular European, a cerut celor din PNL o listă cu candidați puternici și a dat exemplul a doi europarlamentari care s-ar regăsi pe listă și care sunt apreciați: Siegfried Mureșan și Rareș Bogdan.

Manfred Weber și Nicolae Ciucă FOTO Inquam photos
Manfred Weber și Nicolae Ciucă FOTO Inquam photos

Vreau să subliniez că România trebuie să pună oameni competenţi în Parlamentul European. România va decide pe 9 iunie dacă veţi avea o echipă puternică în Bruxelles au îşi va irosi voturile pe extremişti. Îndemnul nostru este să trimiteţi oameni competenţi în Parlamentul European”, a declarat Manfred Weber, într-o conferință comună cu Nicolae Ciucă.

Liderul popularilor europeni a menționat două nume care ar urma să fie pe lista pentru europarlamentare. „Vreau să-l menționez pe rareș Bogdan, care este și liderul delegației României din Parlaentul European. Când interesele României sunt afectate, el ridică mâna și apără interesele României”, a punctat Weber.

Șeful PPE a avut cuvinte de apreciere și pentru Siegfried Mureșan, vicepreședinte al PPE. „Aș vrea să-l menționez și pe Siegfried Mureșan, vicepreședinte al PPE și vicepreședinte al grupului PPE, care a fost raportul principal al Mecanismului de Redresare. El este și un lider de top al PNL la nivel european”.

Motivele pentru alegerea României

Manfred Weber a mai arătat că „unul dintre principalele motive pentru care au ales România pentru a organiza congresul PPE este pentru că aici PPE are doi lideri extrem de importanti, Nicolae Ciucă şi Klaus Iohannis”. Weber a mai spus că al doilea motiv pentru care au ales să vină la Bucureşti este pentru că PPE se defineşte un partid de centru dreapta şi al ţărilor est-europene.

Al treilea motiv este că România este aproape de Ucraina. Suntem partidul care sprijină Ucraina atât cât putem şi urmărim şi situaţia din Moldova”, a completat Weber.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite