Şeful FMI se va întalni cu noul Executiv săptămâna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jeffrey Franks revine la Bucureşti pentru a doua oară în această lună.
Jeffrey Franks revine la Bucureşti pentru a doua oară în această lună.

Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, şi directorul de ţară al Comisiei Europene, Istvan Szekely, se vor afla marţi şi miercuri la Bucureşti pentru a se întâlni cu noul Guvern, în urma invitaţiei în România transmise, joi, de premierul Ungureanu.

"La solicitarea noului prim-ministru al României Mihai Răzvan Ungureanu, Jeffrey Franks şi Istvan Szekely vor vizita Bucureştiul marţi, 21 februarie şi miercuri, 22 februarie, pentru a se întâlni cu noul guvern, pentru a discuta evoluţiile economice recente şi implementarea programului", a explicat Tonny Lybek, reprezentatul rezident al FMI în România şi Bulgaria, într-un comunicat transmis vineri.

În comunicatul remis agenţiilor de presă, este precizat şi că întâlnirile cu un nou Guvern, într-o ţară care are un program în derualare cu FMI, este "o practică obişnuită".

Tonny Lybek a precizat, în comunicat, că "modificarea scrisorii de intenţie convenită la începutul lunii februarie nu este vizată".

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a trimis, joi, invitaţii la Bucureşti, atât şefului misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, cât şi directorului pentru România al Directoratului General al Comisiei Europene, Istvan Szekely.

Invitaţia trimisă de Ungureanu menţiona că întâlnirea de lucru se va concentra pe temele economice actuale şi nu va viza scrisoarea de intenţie convenită de FMI şi Comisia Europeană cu premierul Emil Boc, cu o zi înainte ca acesta să demisioneze.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite