Șefa Parlamentului European, la București: Aș vrea să văd mai multe femei în parlamentul dumneavoastră

0
Publicat:

Președinta Parlamentului European a declarat, în timpul unei întâlniri cu tinerii români, că și-ar dori ca din Legislativul de la București să facă parte mai multe femei.

Roberta Metsola dorește mai multe femei în Parlamentul României FOTO: Inquam Photos
Roberta Metsola dorește mai multe femei în Parlamentul României FOTO: Inquam Photos

„Cred că aveţi nevoie de mult mai multe femei în politică în România. Aş vrea să văd mai multe femei în parlamentul dumneavoastră, aş vrea să văd mai multe femei lider. Nu cred că aveţi destule, cred că trebuie să faceţi mai multe eforturi în acest sens", a precizat Roberta Metsola, potrivit Agerpres.

La finalul evenimentului organizat în Aula Facultății de Drept din București, președinta Parlamentului European i-a îndemnat pe tinerii prezenți să nu renunțe niciodată la lucrurile în care credeți.

Nu renunţaţi niciodată la lucrurile în care credeţi. Niciodată. Valorile şi principiile dumneavoastră trebuie să vă însoţească pe tot parcursul vieţii, fie că veţi fi politicieni sau altceva, servind o cauză în care credeţi, fie că doar vă încurajaţi familia şi prietenii să voteze, fie că vă susţineţi cauza când sunteţi refuzaţi. Am trecut prin multe, mi s-a spus 'Nu acum' sau 'Nu face asta' sau 'Lasă pe altcineva să facă asta' sau 'Femeile nu fac asta'. Răspunsul meu a fost: aşa am fost crescută, că dacă tu crezi în ceva, faci acel lucru. Iar dacă sunt oameni care încearcă să vă descurajeze, nu renunţaţi, nu renunţaţi niciodată la lucrurile în care credeţi", a arătat preşedinta Parlamentului European.

Șefa PE: În prima jumătate a lui 2023 ar trebui ca România să adere la Schengen

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a declarat în timpului interviului de la Digi24 că România ar trebui să intre în Spațiul Schengen în prima jumătate a anului viitor.

„Vreau să mă asigur că în 2023 vom reuși, pentru că nu avem alternativă. În 2024 sunt alegeri europene. Care va fi mesajul nostru pentru cetățenii europeni din România? Votați pentru Parlamentul European, casa democrației. Responsabilitatea mea este să conving, dar și să livrez. Și cred că este momentul ca România să intre în Schengen. În prima jumătate a anului 2023 ar trebui ca România să adere la Schengen”, a declarat aceasta.

Președinta Parlamentului European a fost primită la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis și s-a întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă și cu preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului, Marcel Ciolacu şi Alina Gorghiu. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite