Ședință secretă a Parlamentului legată de războiul din Israel și Fâșia Gaza

0
Publicat:

Parlamentul se va reuni marți, de la ora 15.00, într-o ședință comună secretă a Camerei Deputaților și Senatului, la solicitarea deputatului grupului minorităţilor naţionale, Silviu Vexler. Presa nu va avea acces.

Parlamentul va avea o ședință secretă luni, de la ora 15:00. Foto: Shutterstock
Parlamentul va avea o ședință secretă luni, de la ora 15:00. Foto: Shutterstock

Şedinţa a fost propusă de deputatul Silviu Vexler, reprezentant al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România. Potrivit Agerpres, ședința a fost aprobată de Birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului.

În cadrul ședinței, deputații și senatorii vor viziona un film prezentat de armata israeliană, cu imagini dure de la atacul terorist din 7 octombrie. Deputatul Silviu Vexler a atras atenția asupra acelui film că prezintă imagini sensibile.

Cine participă

Reuniunea se va desfăşura în sala de şedinţe a Camerei Deputaţilor. La aceasta vor participa parlamentari, invitaţi aprobaţi de Birourile permanente reunite şi personalul celor două Secretariate Generale. Presa nu va avea acces în sală, iar președintele de ședință le va atrage atenţia participanţilor că este interzisă fotografierea, înregistrarea audio-video sau transmiterea live a şedinţei de pe dispozitivele proprii.

Silviu Vexler afirmă în documentul transmis conducerii Camerei Deputaților și Senatului, că în data de 7 octombrie organizația teroristă Hamas a îngrozit întreaga lume prin acțiunile barbare îndreptate împotriva populaţiei civile din Statul Israel, potrivit News.ro. Rezultatele acestor atacuri teroriste au şocat atât prin violenţă, cât şi prin cruzimea dezlănţuită asupra unor oameni nevinovaţi: 1.400 de asasinate, mii de răniţi şi peste 200 de persoane care au fost luate ostatici, inclusiv zeci de copii.

Parlamentarul a declarat că ţinta organizaţiei teroriste Hamas a fost şi continuă să fie evreii din întreaga lume, iar atacurile recente au reprezentat un factor declanşator pentru un val masiv de antisemitism la nivel mondial, dar mai ales în Europa.

De la începutul războiului, România a oferit sprijin populației din Fâșia Gaza prin ajutorul umanitar ce constă în produse alimentare şi articole de cazarmament. Până în prezent, 237 de cetăţeni români şi membri de familie ai acestora, evacuaţi din Fâşia Gaza, au fost transportaţi în România.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite