Şedinţă de urgenţă la PNL. Liberalii discută despre varianta unui premier agreat şi de PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii PNL FOTO Inquam Photos / George Calin
Liderii PNL FOTO Inquam Photos / George Calin

Liberalii s-au întâlnit într-o şedinţă informală pentru a discuta cu Florin Cîţu despre un nume de premier din PNL care să fie agreat şi de PSD. Potrivit unor surse politice, Florin Cîţu agreează varianta Dan Vîlceanu premier, însă mai mulţi colegi din conducerea formaţiunii susţin varianta Ciucă şi încearcă forţarea convocării unui BPN.

PNL este iar pe un butoi de pulbere din cauza răzgândirii constante a lui Florin Cîţu în ceea ce priveşte numele noului premier. După ce PSD a anunţat că nu-l vor în niciun caz pe Florin Cîţu, premierul demis le-a transmis colegilor săi că o variantă de viitor şef al Guvernului este Dan Vîlceanu, susţin surse din conducerea PNL pentru „Adevărul”. 

De altfel, varianta Vîlceanu premier a început să circule încă de la primele ore ale zilei, ceea ce i-a făcut pe alţi liberali din conducerea PNL să reacţioneze. Secretarul general al PNL nu este printre liberalii cei mai agreaţi nici în interiorul partidului, mai ales că în tinereţea sa a fost şef al TSD în judeţul Gorj. 

Prim-vicepreşedinţii, dar şi alţi lideri din conducere nu sunt de acord cu varianta Vîlceanu şi ar vrea ca premier să fie Nicolae Ciucă, un nume de liberal care ar fi acceptat şi de PSD, după cum le-au transmis şi social-democraţii. 

Mai mulţi lideri ai partidului încearcă să-l convingă pe Florin Cîţu să convoace un un Birou Politic Naţional în care să fie discutată varianta sau variantele de premier din partea PNL. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite