Secretar de Stat în Ministerul Turismului: Nu știu engleză, dar așteptările mele sunt să fiu prietenos VIDEO

0
0

Horațiu Clepan, secretar de stat în ministerul Turismului, a reprezentat România la o ședință a miniștrilor turismului ce s-a desfășurat în Cehia, la Praga. Oficialul român a recunoscut în fața jurnaliștilor că nu știe limba engleză.

Horațiu Clepan, secretar de stat în Ministerul Turismului  FOTO: Facebook
Horațiu Clepan, secretar de stat în Ministerul Turismului FOTO: Facebook

Pe portalul european al Consiliului UE apare o înregistrare video în care demnitarul se scuză în fața jurnaliștilor pentru că nu știe limba engleză și nu poate răspunde întrebărilor.

„Bună ziua! Poftim?  Nu vorbesc foarte, foarte bine limba engleză, dar așteptările mele sunt să fiu prietenos! Prietenos! Poftim?! Nu vorbesc foarte bine în engleză, îmi pare rău! Îmi cer scuze! Mulțumesc, la revedere”, a declarat Horațiu Clepan în fața jurnaliștilor prezenți la eveniment, potrivit Realitatea. 

Secretarul de stat a postat și pe Facebook participarea sa la Consiliul Afaceri Externe-Comerț de la Praga. Reuniunea organizată de către președinția cehă a Consiliului Uniunii Europene a adus laolaltă miniștri responsabili pentru comerțul internațional din statele membre ale UE și pe vice-președintele Comisiei Europene, domnul Valdis Dombrovskis. 

Horațiu Clepan, fost director al Agenției pentru Protecția Mediului Alba, a fost numit secretar de stat la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului în luna aprilie a acestui an. Însă, pe site-ul instituției nu apare și CV-ul demnitarului, fiind urcate doar declarațiile de avere și interese din luna mai 2022.

„Particip la reuniunea informală a Consiliului Afaceri Externe - Comerț ( CAE - Comerț), eveniment organizat la Praga, Republica Cehă. Reuniunea este organizată de către Președinția Cehă a Consiliului Uniunii Europene, la care sunt invitați miniștri responsabili pentru comerțul internațional din statele membre ale UE, vice-președintele Comisiei Europene, domnul Valdis Dombrovskis. Din delegația română la CAE -Comerț mai fac parte doamna Mihaela Savu director general, Departamentul Comerț Exterior, Titularul României, și domnul Mihai Dobai, secretar economic, Secția Comerț din cadrul RPRO UE”, se arată în postarea acestuia de pe Facebook.

Potrivit sursei citate, secretarul de stat a fost în trecut și șef al Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier Alba. De asemenea, Clepan a fost și consilierul local din partea PSD în Alba. 

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri