Mihai Tudose, despre Schengen: Nu știu ce naiba mai negociem, nu cred că se mai poate face nimic

0
0

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a declarat într-o intervenție la Antena 3 că din punctul său de vedere nu se mai poate face nimic în ceea ce privește aderarea României la spațiul Schengen.

Tudose susține că România va avea șanse la Schengen „data viitoare” FOTO: Facebook
Tudose susține că România va avea șanse la Schengen „data viitoare” FOTO: Facebook

„O să spun exact ce gândesc şi ce am aflat pe aici. Eu nu cred că se mai poate face nimic şi nu ştiu ce naiba mai negociem, că toată lumea a recunoscut că am îndeplinit toate criteriile tehnice care trebuiau îndeplinite. Eu nu cred că vom fi nici pe ordinea de zi, ţineţi minte ce vă spun”, a explicat Mihai Tudose, potrivit News.ro.

Europarlamentarul a precizat că miercuri se va pune la punct ordinea de zi pentru reuniunea JAI și a menționat că aderarea României nu se va regăsi pe ordinea de zi.

„Va intra Croaţia fluierând şi Bulgaria şi cu noi nici nu vom fi pe ordinea de zi (...) prezenţa noastră pe ordinea de zi va necesita din partea unor state o poziţie argumentată, de ce nu sunt de acord”, a mai declarat Mihai Tudose.

Europarlamentarul PSD susține că România va avea mai mult succes „data viitoare, pe președinția spaniolă”, deoarece prim-ministrul spaniol este social-democrat. Acesta a precizat că Austria este guvernată de un partid de dreapta.

„Eu sper că data viitoare, că va fi şi o dată viitoare. Acum, o să ziceţi că fac politică dar principalii vectori, astăzi, când stăm de vorbă, în România sunt preşedintele, premierul, ministrul de Interne, ministrul de Externe. Toţi din familia PNL, din familia de dreapta. Comisia este condusă de dreapta, Parlamentul este condus de dreapta, e familia lor politică. (...) Aşteptăm, poate data viitoare, pe preşedinţia spaniolă, prim-ministrul spaniol fiind social-democrat, să avem mai mult succes”, a spus Tudose la Antena 3, potrivit News.ro.

Austria se opune oficial aderării României la Schengen

Cancelarul austriac Karl Nehammer susține că Austria se opune aderării României la spațiul Schengen. Potrivit acestuia, nu există o aprobare din partea Austriei pentru extinderea Schengen, fiind nevoie „de mai mult timp”.

„Ministrul de Interne a precizat clar. Nu există o aprobare din partea Austriei pentru extinderea cu Bulgaria și România. Este nevoie de mai mult timp. Avem 75.000 de imigranți ilegali neînregistrați în Austria. Asta înseamnă că au sărit granița externă a Uniunii Europene și au ajuns într-o țară internă, așa cum e Austria. Trebuie întâi să răspundem la aceste întrebări de securitate”, a declarat Nehammer, potrivit Digi24.

Declarațiile cancelarului austriac vin la o zi după ce ministrul Lucian Bode s-a aflat într-o vizită oficială în Austria, unde s-a întâlnit cu omologul său. Oficialul român a explicat autorităților austriece că România nu face parte din coridorul de imigrație.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite