Sebastian Lăzăroiu: Ponta este un paria la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian Lăzăroiu, Foto Adevărul
Sebastian Lăzăroiu, Foto Adevărul

Într-un interviu acordat pentru „Revista 22“, consilierul prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu, a declarat că Victor Ponta nu ar fi putut participa la Consiliul European, întrucât îi lipseşte capacitatea de negociere, ba, mai mult, la Bruxelles, este văzut ca un paria.

„Consiliul ăsta e unul foarte greu, vor fi negocieri foarte grele şi trebuie să fie cineva care are capacitatea de negociere. Capacitatea de negociere înseamnă în principal două lucruri: experienţă şi credibilitate. Ponta nu are niciuna dintre ele. Ponta este un paria la Bruxelles“, este de părere Lăzăroiu.

În ceea ce priveşte declaraţiile lui Victor Ponta, care susţine folosirea dreptului de veto de către România la Consiliul European, Lăzăroiu a precizat că acestea vulnerabilizează poziţia ţării noastre la negocieri, ba, mai mult, le cataloghează antinaţionale.

De asemenea, Lăzăroiu critică atitudinea lui Victor Ponta în ceea ce priveşte discutarea obiectivelor şi mijloacelor folosite pentru negocieri, atitudine nemaiîntâlnită la niciun şef de Guvern.

„Ponta se dovedeşte incompetent şi demonstrează cu fiecare cuvânt pe care îl scoate că n-avea ce căuta la Consiliul European. Dacă ar şi tăcea, ar face un bine imens României“, mai spune consilierul prezidenţial.

Victor Ponta şi Traian Băsescu nu se pun de acord asupra poziţiei pe care o va avea România la Consiliul European din 22-23 noiembrie, unde se discută bugetul multianual pe 7 ani.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că merge la Consiliul European de la Bruxelles pentru că este un moment dificil şi pentru că are un „potenţial mult mai bun“ decât premierul Victor Ponta şi poate servi mai bine interesele României decât ar putea să o facă premierul.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite