Sebastian Bodu le scrie bucureştenilor să nu-l voteze pe Becali: Nu aduceţi zerul mahalalei politice în Parlament!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian Bodu, europarlamentar PDL.
Sebastian Bodu, europarlamentar PDL.

Europarlamentarul PDL Sebastian Bodu a dat publicităţii o scrisoare deschisă în care le cere bucureştenilor să nu-l voteze pe Gigi Becali la alegerile din 9 decembrie, întrucât, în caz contrar, ar aduce în Parlamentul României „zerul mahalalei politice“.

Redăm integral conţinutul scrisorii:

„Dragi cetăţeni europeni ai Bucureştiului,

Vă scriu aceste rânduri ca urmare a deciziei PNL de a-i oferi lui Gigi Becali un loc pe listele USL, probabil în colegiul 25 din sectorul 6 (în zona stadionului Ghencea). Trecând peste orice fel de criterii politice şi civice cu privire la desemnarea candidaţilor, ignorând faptul că Gigi Becali şi-a sporit considerabil averea pe seama statului (printr-un schimb de terenuri cu armata), ignorând jignirile, înjurăturile, circul şi, în general vorbind, laturile care nu l-ar califica pe acesta nici macar pentru rolul de şef la o stână de oi, în orice alt stat membru UE, PNL îi face onoarea de a-l propune pentru fotoliul de deputat în Parlamentul României.

S-a spus prin mass-media ca această mişcare a liberalilor încalcă toate principiile care ar trebui să stea la baza desemnării unui candidat, cel puţin în ceea ce priveşte un partid responsabil, care a condus România atât înainte de 1945 cât şi după 1990. Această nominalizare încalcă însă nu doar principiile, între care primul ar trebui să fie bunul simţ, ci chiar minima logică politică. Personal nu cred în argumentul ca o candidatură a lui Gigi Becali este necesară pentru a anihila candidatura lui Dan Diaconescu, mai ales că acesta din urmă nu va candida în acelaşi loc cu Gigi Becali, deci nu vor fi adversari şi, conform sondajelor pe partide, ambii ar putea ajunge parlamentari. Oricum, un partid care îşi respectă electoratul nu aduce în locul unui circ un altul şi mai răsunător, pentru că nu ar face decât să tranforme într-o şi mai mare măsură scena politică într-un circ total.

Personal am două motive pentru care am dreptul să scriu această scrisoare. Primul este acela că am fost singurul, poate, care l-a înfruntat pe Gigi Becali, cu legea în mână, pentru datorii fiscale de zeci de milioane de euro neplătite de ani de zile. Această acţiune mi-a atras un val de înjurături şi invective în stilul care l-a consacrat. Al doilea motiv este acela că îi cunosc foarte bine activitatea în Parlamentul European. Aceasta este, evident, 0. Ba chiar minus pentru că Gigi Becali a venit, în cei trei ani şi jumătate de când este europarlamentar, de…3 ori la Bruxelles sau Strasbourg (dintre care, prima data, la sesiunea de învestitură şi, ultima dată, pentru că avea Steaua un meci prin apropiere).

Dacă cineva şi-a pus întrebarea de ce nu mai vrea Gigi Becali să îşi continue mandatul de europarlamentar o sa îi răspund eu: pentru că Gigi Becali nu există în Parlamentul European. Câtă vreme acolo nu sunt jurnalişti care să alerge cu camerele video după el, câtă vreme nu ştie nici măcar să înjure într-o limbă străină, câtă vreme în plen declaraţiile se fac doar pentru statistici, pentru că nu există dezbateri (acestea având loc doar în comisiile de specialitate, pe marginea rapoartelor legislative), Gigi Becali se simte inutil la Bruxelles.

Dragi cetăţeni europeni ai Capitalei României,

Această scrisoare nu este una politică. Nu o scriu nici în calitate nici de membru PDL şi nici de europarlamentar PPE. Este doar o scrisoare de la un cetăţean european ca şi dumneavoastră. Un cetăţean european care vrea ca clasa politică să arate altfel. Ştiu că există o nemulţumire foarte mare faţă de politicieni, în general. Dar răspunsul la această nemulţumire nu este în nici un caz Gigi Becali. De aceea nu vă pot spune din capul locului să îl votati pe X sau pe Y pentru că este mai bun decât Z. Nici eu nu i-aş vota decât pe foarte puţini. Vreau doar să vă adresez rugămintea să nu îl votaţi pe Gigi Becali. Votaţi pe oricine altcineva sau nu votaţi pe nimeni. E destul că există incompetenţă, chiul şi dezinteres faţă de actul legislativ. Nu aduceţi acum în Parlamentul Romaniei şi zerul mahalalei politice.

Dragi cetăţeni europeni din Bucureşti,

Nu există, aşa cum spun teoriile politice, locuri eligibile. Cunosc şi eu sondajele de opinie şi ştiu care este scorul partidelor sau, mai bine zis, al alianţelor politice şi electorale. Mă adresez aici tuturor bucureştenilor şi nu doar celor din sectorul 6, pentru că votul fiecărui bucureştean este esenţial pentru a bloca transformarea Parlamentului României într-un spaţiu becalizat. Indiferent în ce colegiu electoral sunteţi înscris, un vot pentru USL este un vot pentru Gigi Becali, deoarece acest sistem de votare este unul proporţional. Cu alte cuvinte, votul dumneavoastră se duce într-o pălărie mai mare şi el este împărţit apoi între toate colegiile din Bucuresţi. Aşadar, alegând candidaţii USL, indiferent în ce colegiu din Capitală, îl votaţi implicit şi indirect şi pe Gigi Becali“.



Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite