Scandalul de la CNA continuă. Narcisa Iorga a publicat înregistrări din şedinţele Consiliului: „Laura Georgescu e prima femeie lipită de scaun“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele CNA Laura Georgescu FOTO Mediafax
Preşedintele CNA Laura Georgescu FOTO Mediafax

Membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, Narcisa Iorga a publicat, sâmbătă, pe blogul personal, o serie de fragmente din înregistrări audio ale şedinţelor Consiliului, în care este redată atitudinea şefei CNA, Laura Georgescu. Iorga susţine că a publicat înregistrările ca replică la afirmaţia premierului Victor Ponta, potrivit căreia fragmentele audio provin din surse necredibile.

„Îmi asum fără nicio rezervă autenticitatea înregistrărilor pe care le-am difuzat pe blogul cutiapandorei.net cu preşedintele CNA vorbind unor copii de nouă ani despre «borş d-ăla de-i crăpa creierii pe pereţi». Mă întreb dacă unul dintre copiii premierului ar fi venit acasă de la şcoală cu o asemenea înregistrare pe telefonul mobil, ce i-ar fi spus? Că este contrafăcută înregistrarea, că vrea să audă forma integrală, că duce la expertizat telefonul sau că a doua zi va merge la şcoală să întrebe directorul ce s-a întâmplat?“, întreabă Iorga.

Totodată, ea sublniază că înregistrările sunt autentice, fapt confirmat de mai mulţi anagajaţi ai CNA şi o acuză pe Georgescu de minciună, în condiţiile în care, anterior, şefa Consiliului a afirmat că a sesizat autorităţile pentru analizarea înregistrărilor audio.

„Eu, una, abia aştept (...) să văd ce va face Laura Georgescu atunci când se va dovedi că i-a indus în eroare pe toţi cei care au negat veridicitatea înregistrărilor, inclusiv pe primul-ministru“, mai arată Iorga.

Narcisa Iorga cere demiterea şefei CNA în baza Regulamentului de funcţionare a instituţiei, în condiţiile în care premierul Ponta a arătat, recent, că Georgescu nu poate fi demisă, întrucât nu a schimbat legea, dar şi pentru că actele normative în vigoare nu permit acest lucru.

„Personal, cred că este la fel de imoral să schimbi o lege din cauza unui om, tot atât cât este de imoral să faci o lege pentru un om. Nu susţin, aşadar, modificarea legii audiovizualului prin ordonanţă de urgenţă doar pentru că Laura Georgescu este prima femeie lipită de scaun. Totuşi, nu pot să nu-mi imaginez ce-ar fi spus primul-ministru dacă aş fi fost eu în locul Laurei Georgescu, dacă aş fi înjurat eu funcţionarii publici din CNA şi parlamentari ai PSD, dacă eu aş fi agresat verbal copii de nouă ani, dacă aş fi vorbit eu de şpagă şi şantaj în şedinţe cu angajaţi ai instituţiei“, mai scrie Iorga.

În încheierea expunerii sale, ea adaugă că înregistrările sunt reale şi pot fi puse la dispoziţia experţilor.

Redăm o parte din stenogramele înregistrărilor, aşa cum au fost publicate pe blogul Narcisei Iorga:

Şedinţa publică din 19 septembrie 2013, fragmente din stenograma depusă la Comisia de cultură din Senat, când Laura Georgescu a fost audiată ca urmare a reclamaţiilor Realitatea Media. Transcriptul şedinţei publice a CNA în care a avut  loc dezbaterea cu reprezentanţii Realitatea Media SA, referitoare la retragerea licenţelor Radio Guerrilla şi The Money Channel.

Pag. 3 – Dna Hamza (reprezentant Realitatea Media): …Intenţia noastră nu a fost să vă ocolim. Nu înţeleg de ce râdeţi…am spus vreo prostie?!

Laura Georgescu: Nu, a intrat un barbat foarte sexi, şi eu sunt foarte sensibilă la bărbaţi! Aşa reacţionez eu când văd bărbaţi sexi (n.m. În sala de şedinţe intrase reprezentantul unui post de radio. Toţi membrii CNA am crăpat de ruşine. Laura Georgescu continua să râdă, privind-o pe reprezentanta Realităţii Media)

Pag. 15 – Laura Georgescu: …toate datele pe care şi dvs., luni seara vi le-am solicitat, şi lui Liviu Mihaiu i le-am solicitat sunt dintr-o singură raţiune: vă rog să transmiteţi proprietarilor Realitatea Media, apărăm interesul public care doreşte brandul Radio Guerrilla, apărăm realizatorii Radio Guerrilla , nu există o axă politică, nu e Ponta, nu e Hrebenciuc, aţi greşit. E Mihaiu şi cu Dobrovolschi. CNA îi va apăra ca să nu fie jecmăniţi de bani şi vor rămâne cu Radio Guerrilla pe viaţă cu orice risc. Acesta este motivul pentru care, în aceeaşi săptămână, a doua oară sunteţi pe ordinea de zi a Consiliului Naţional al Audiovizualului, care nu are altă treabă decât cu spaţiul audiovizualului românesc, unde Liviu Mihaiu şi Mihai Dobrovolschi trebuie să facă radio orice s-ar întâmpla şi vor face radio, cât timp eu ocup orice scaun în Consiliul Naţional al Audiovizualului. Nu mă interesează cine sunt Ponta şi Hrebenciuc, îi recunosc însă ca valori incontestabile pe piaţa radio pe Liviu Mihaiu şi Mihai Dobrovolschi.

În dialog cu Liviu Mihaiu:

Laura Georgescu: Vă place să faceţi radio, faceţi pentru bani radio sau pentru…? Vă mulţumesc că sunteţi aicea şi vă rog să aveţi convingerea că CNA există ca să apere realizatorii de radio şi de televiziune, da? Nu ca sa fie prostiţi de oameni care vor să facă bani ştiţi bine cum…

Citeşte şi:

CNA, o instituţie de toată ocara

Am auzit ieri, pentru prima dată, despre felul în care se adresează Laura Georgescu subalternilor săi. Deşi nu am avut niciodată dubii în ceea ce priveşte lipsa de profesionalism a acestei instituţii care nu a avut niciodată rolul de a-l proteja pe telespectator, ci doar pe acela de a şantaja politic diverse trusturi media, în funcţie de interesele momentului, trebuie să recunosc că am rămas perplex de cele auzite.

Laura Georgescu refuză să îşi dea demisia de la şefia CNA: „Sunt un om care a respectat legea”

Şefa Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, a declarat că nu îşi va da demisia din funcţia pe care o ocupă pentru că nu a făcut nimic împotriva instituţiei. Mai mult, aceasta a precizat că respinge „categoric” autenticitatea înregistrărilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite