Scandal PNL-PSD la Iași, după ce s-a cerut demisia prefectului. „Ipocrizia penelistă nu are limite”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandal la Iași, între filiale PSD și PNL. Social-democrații au reacționat, duminică, în apărarea actualului prefect Bogdan Cojocaru, preşedintele organizatiei judetene, acuzându-i pe liberali de "ipocrizie politică". Aceasta după ce PNL a cerut demisia social-democratului din funcţia de reprezentant al Guvernului în teritoriu, după candidatura sa pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.

PSD Iași îi ia apărarea prefectului Bogdan Cojocaru Foto: Arhivă
PSD Iași îi ia apărarea prefectului Bogdan Cojocaru Foto: Arhivă

"PNL este partidul care a transformat funcţia de prefect dintr-una apolitică într-una eminamente politică. Prefecţii nu mai sunt înalţi funcţionari publici, ei având acum rang de secretar de stat, modificarea fiind realizată de o guvernare din care a făcut parte PNL. Aşa că prefecţii sunt acum oameni politici, iar în ţară există un număr mare de prefecţi care şi-au anunţat candidatura la alegerile locale, precum prefectul PNL din Argeş, anunţat candidat la şefia CJ Argeş, prefectul PNL din Gorj, candidat la Primăria Târgu Jiu, prefectul PNL din Olt, candidat la Primăria Slatina, prefectul PNL din Hunedoara, candidat la şefia CJ Hunedoara", se menţionează în comunicatul de presă al PSD Iaşi.

În opinia social democraţilor, cererea demisiei prefectului reprezintă un gest disperat al liberalilor.

"Ipocrizia penelistă nu are limite. Preşedintele Consiliului Judeţean, liberalul Costel Alexe, este trimis în judecată de procurorii anticorupţie în două dosare pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Primarul liberal al municipiului Iaşi este cercetat la rândul lui pentru multe fapte penale. În loc să se preocupe de ieşeni, de proiectele judeţului, liberalii se ascund de oameni în spatele comunicatelor de presă. (...) Concret, într-un dosar Alexe este acuzat că a cerut şi a primit mită 22 tone de tablă, iar în dosarul 'Şcoala de Arte', este acuzat de abuz în serviciu", transmit cei de la PSD, prin comunicatul de presă, conform Agerpres.

De asemenea, prin comunicatul PSD Iaşi, prefectul Bogdan Cojocaru, preşedintele filialei judeţene a PSD, transmite că va respecta "legea în litera şi spiritul ei".

"Acţionez în condiţii de transparenţă, legalitate şi integritate. Cei de la PNL Iaşi cred că toţi sunt ca ei, corupţi şi penali. Activitatea mea demonstrează exact contrariul. Ieşenii vor avea de ales în iunie între integritate şi corupţie. De aceea, frica liberalilor este îndreptăţită! Un ultim argument: eu, acţionând în litera şi spiritul legii, sunt considerat incompatibil de PNL. Dar preşedintele liberal nu-l consideră incompatibil cu funcţia publică de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi pe Costel Alexe, judecat în două dosare penale, acuzat fiind de procurorii DNA de luare de mită, instigare la delapidare şi abuz în serviciu", a declarat Bogdan Cojocaru, preşedintele PSD Iaşi.   

PNL Iaşi a solicitat, printr-un comunicat de presă transmis duminică, demisia prefectului Bogdan Cojocaru, preşedinte al PSD Iaşi, pe motiv de incompatibilitate cu faptul că acesta candidează pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite