Rovana Plumb nu poate fi comisar european. Lider PPE: România trebuie să facă o nouă nominalizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Siegfried Mureşan, purtător de cuvânt al PPE, a anunţat că membrii Comisiei Juridice din Parlamentul European au decis faptul că Rovana Plumb nu primeşte undă verde pentru ocuparea unei funcţii de comisar european, ceea ce înseamnă că procedura de audieri nu vor mai continua, iar România trebuie să vină cu altă propunere.

UPDATE SIegfried Mureşan a revenit cu un mesaj referitor la decizia Comisiei JURI: „Decizie a Comisiei Juridice a Parlamentului European este că Rovana Plumb şi candidatul maghiar Laszlo Trocsanyi nu pot fi comisari europeni. Decizia în cazul Rovanei Plumb s-a luat cu 13 voturi pentru şi 7 voturi împotrivă. JURI va trimite o scrisoare preşedintelui Parlamentului European prin care informează că cei doi nu pot deveni membri ai Comisiei Europene.Fără avizul pozitiv al Comisiei Juridice nici măcar audierea în Comisia de specialitate nu poate avea loc România trebuie să facă o nouă nominalizare. Avem nevoie de un comisar al României, nu de un comisar al PSD şi al Vioricăi Dăncilă.


„Comisia Juridică a Parlamentului European (JURI) a votat acum că se respinge ordinea de zi a şedinţei privind conflictul de interese al Rovanei Plumb cu opt voturi pentru, nouă împotrivă şi două abţineri. Şedinţa JURI nu mai are loc”, a anunţat pe Facebook Siegfried Mureşan, purtător de cuvânt al PPE.

La ora transmiterii acestei ştiri, repreentanţii comisiei erau înd ezbateri dacă reprogramează şedinţa sau vot lăsa decizia anterioară, adică votul de respingere al Rovanei Plumb pentru funcţia de comisar al Transporturilor. 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că o cheamă pe Viorica Dăncilă miercuri la Palatul Cotroceni, pentru a discuta de propunerea României pentru funcţia de comisar european.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite