Rovana Plumb: „Am fost scoasă din cursă de standarde duble şi de jocuri politice făcute / Am voturile a milioane de români”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rovana Plumb FOTO gov.ro
Rovana Plumb FOTO gov.ro

Rovana Plumb, a cărei candidatură pentru postul de comisar european a fost respinsă de Comisia Juridică din Parlamentul European, a transmis, marţi, că a fost scoasă din cursă de ”standarde duble şi de jocuri politice” pe care susţine că le-au făcut inclusiv politicieni români.

”Mulţumesc premierului Viorica Dăncilă şi Guvernului României pentru sprijinul acordat pe tot parcursul procesului de numire a comisarului european”, a transmis Rovana Plumb. Aceasta a transmis că va rămâne europarlamentar.  

„Au ştiut cu toţii că mi-aş fi reprezentat ţara cu profesionalism şi demnitate pe tot parcursul mandatului. Mulţumiri speciale tuturor specialiştilor din DG Move pentru suportul de care au dat dovadă în toată această perioadă. Am fost scoasă din cursa de standarde duble şi de jocuri politice făcute, din nefericire, şi cu ajutorul unor colegi români”, a continuat, marţi, Rovana Plumb, îm comunicatul de presă.

Aceasta susţine că ceea ce i s-a întâmplat ”a fost o nedreptate”.

”Am, ca de fiecare dată, puterea de a merge mai departe. Am votul a milioane de români care au susţinut PSD la europarlamentare şi cărora le mulţumesc încă o dată. Rămân europarlamentar al României şi voi continuă să apăr drepturile şi interesele ţării mele în orice situaţie”, a mai transmis Rovana Plumb.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, după ce Comisia Juridică din PE a respins nominalizarea Rovanei Plumb pentru postul de comisar european, că este vorba despre un conflict între legislaţia naţională şi cea europeană, iar atitudinea comisiei a fost profund încurajată de opoziţia din România în frunte cu preşedintele Iohannis. Ea a anunţat că va fi făcută o nouă nominalizare.

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat-o pe premierul Viorica Dăncilă la consultări pe tema persoanei nominalizate pentru postul de comisar european.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite