CTP: Fruntaşa PSD Rovana Plumb, cu aprobarea entuziastă a doamnei Dăncilă, ne vorbeşte de 800.000 de lei, cum aş vorbi eu de 800 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat luni seara la Digi24 că premierul Viorica Dăncilă a omis ceva important în ceea ce o priveşte pe candidata la funcţia de comisar european Rovana Plumb, referindu-se doar la faptul că „doamna Plumb a fost „faultată” la nivel european”.

„ Adică, doamna Dăncilă, preşedintele Partidului Social Democrat, nu simte nevoia să spună un cuvânt despre două cifre – 800.000 de lei şi 170.000 de euro. Ne spune că doamna Plumb a fost „faultată” la nivel european”.

CTP vorbeşte despre cum ar putea privi votanţii PSD situaţia cazului sutelor de mii de euro nejustificate ale Rovanei Plumb, comparativ cu veniturile lor: „Oamenii ăştia de la care aşteaptă să-i dea votul sunt oameni săraci şi cu venituri medii, mici... nu sunt bogătaşi. Oamenii ăştia împrumută o sută de lei că nu le mai ajunge să plătească întreţinerea, împrumută o sută de lei până la salariu. Mulţi, foarte mulţi dintre ei... nu mai vorbesc de pensionari. 

 Iar 800.000 de lei, vă daţi seama? Deci oamenii ăştia, cei mai mulţi dintre ei nici nu pot să conceapă o asemenea sumă. Cum să împrumuţi 800.000 de lei? Aşa ceva nu există pentru 90 la sută din poporul PSD-ist. Le-ar trebui vieţi de vieţi şi generaţii de generaţii ca să plătească o astfel de sumă. Şi social-democrata, fruntaşa PSD Rovana Plumb, cu aprobarea entuziastă a doamnei Dăncilă, ne vorbeşte de 800.000 de lei, cum aş vorbi eu de 800 de lei.”

Despre atitudinea premierului Viorica Dăncilă faţă de începerea anchetei Comisiei Europene în cazul Rovanei Plumb, CTP spune: „Vă daţi seama ce a spus doamna Dăncilă în seara asta? A pronunţat cuvântul „naţională” - legislaţia noastră „naţională”. În sensul că „legislaţia noastră naţională” este raţională, în vreme ce legislaţia celor de la Bruxelles este iraţională. Ce ţară din Europa are interesul ca România să fie blocată? Cine? Franţa? Are interesul să fie România blocată? Tocmai a susţinut-o pe Kovesi în dauna propriului candidat. Germania? Şi-a manifestat la un moment dat ostilitatea faţă de România. Doreşte să o blocheze pe undeva? Ce ţară din Europa ar avea vreo treabă? Unele sunt favorabile României, iar altele sunt indiferente… Ce interes avea să creeze un „caz Rovana Plumb”? Este... pământul minţii.”

Ce spune, de fapt, doamna Dăncilă? „Rovana Plumb e mai bună decât toţi ipochimenii ăia de la comisia JURI... şi în general mai bună decât tot Parlamentul European. Româncuţa noastră”... Mă rog, cam greu să aplici diminutivul ăsta Rovanei Plumb. „E mai tare, domne, noi suntem ăi mai tari acolo!”. Este de o absurditate perfectă.”

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite