Romaşcanu, despre cazul TNB: Nu există în mandatul meu nici delict de opinie, nici cenzură / Nu îl voi demite pe Mircea Rusu, până nu am nicio concluzie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu FOTO Arhivă Adevărul
Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu FOTO Arhivă Adevărul

MInistrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a declarat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit TV, că nu există în mandatul său nici delict de opinie, nici cenzură şi în niciun caz nu îl va demite pe directorul interimar al Teatrului Naţional, Mircea Rusu, până nu are o concluzie clară a celor care fac raportul în privinţa distribuirii ziarului naţionalist în timpul unui spectacol al lui Dan Puric, despre care a afirmat că este „un mare actor”.

Ministrul Culturii a afirmat că singurul lucru grav care s-a întâmplat în cazul scandalului de la TNB a fost împărţirea acelei fiţuici, iar „pentru asta a fost sesizată Poliţia şi a fost trimis Corpul de Control al ministerului, pentru că lucrurile sunt grave”.

Referitor la situaţia actualului director interimar al TNB, Mircea Rusu, căruia i se cere demisia, ministrul Culturii a spus că „este actor de 30 de ani la Teatrul Naţional, care pregăteşte 10 premiere  şi care a fost directorul artistic sub Caramitru, ani de zile”, potrivit News.ro.

„Vom acuza pe bază de rapoarte. Nu există în mandatul meu nici delict de opinie, nici cenzură. (..) În niciun caz nu îl voi demite pe Mircea Rusu, până nu am o concluzie clară a celor care fac raportul”, a completat ministrul.

Lucian Romaşcanu a punctat că ministerul va investiga şi vor vedea cine este vinovat. Întrebat în ce condiţii ar putea fi demis Mircea Rusu, Romaşcanu a precizat: „Dacă a ştiut de existenţa acestei fiţuici şi dacă a consimţit chiar şi tacit la distribuţia ei cu siguranţă poziţia lui Mircea Rusu a va fi pusă în discuţie. Deocamdată nu am aceste date”.

MInistrul Culturii a mai afirmat că miercuri a stat mai mult de două ore cu colectivul Teatrului Naţional, cu care a discutat despre problemele teatrului şi singurul absent a fost Mihai Călin. 

Ministrul Culturii s-a referit şi la prezenţa lui Dan Puric pe scena Teatrului Naţional, el arătând că s-a jucat o piesă închiriindu-se Sala Studio. „Dan Puric este unul dintre marii noştri actori şi au fost inclusiv membri ai USR, în sală (..) nu a făcut niciun fel de declaraţii, pe scena Teatrului Naţional, care să poată fi dusă într-o direcţie sau alta”, a conchis ministrul Culturii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite