Rezultate alegeri locale 2024. Rareș Hopincă, noul primar la Sectorul 2 din București. BEC a respins cererea lui Radu Mihaiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rareș Hopincă este câștigătorul alegerilor pentru Primăria Sectorului 2 al Capitalei. BEC a respins cererea de anulare a alegerilor, depusă de Radu Mihai și de Alianța Dreaptă Unită, USR - PMP - Forța Dreptei.

Rares Hopincă a câștigat primăria Sectorului 2 la FOTO: PSD
Rares Hopincă a câștigat primăria Sectorului 2 la FOTO: PSD

Potrivit hotărârii, analizând materialele probatorii, BEC constată că, „deşi petentul a pretins anularea alegerilor în Circumscripția Electorală nr. 2, Sector 2 al municipiului Bucureşti invocând nereguli şi erori de înregistrare a rezultatului votării care se regăsesc în procesele-verbale privind consemnarea rezultatului votării încheiate la secțiile de votare, probatoriul administrat nu relevă existenţa unor fraude electorale, în sensul legii, care să conducă la modificarea atribuirii mandatelor în Circumscripţia Electorală nr. 2, Sector 2 al municipiului Bucureşti”.

„Este de menţionat, totodată, că eventuala încălcare a legii supusă atenţiei Biroului Electoral Central în prezenta cauză putea fi sesizată prin procedura reglementată de art. 95 alin. (1)-(3) din Legea nr. 115/2015, respectiv prin formularea unei întâmpinări şi, după caz, a unei contestaţii, mijloace legale la îndemâna şi a candidaţilor, care au avut dreptul, potrivit legii, să asiste la operaţiunile de votare şi la cele ulterioare votării, şi prin intermediul cărora ar fi fost posibilă înlăturarea oricărui dubiu generat de eventuale inexactităţi sau nereguli de consemnare a rezultatului votului, petentul nu a dovedit, însă, înregistrarea unor întâmpinări sau contestaţii în acest sens”, se mai precizează în hotărârea BEC, potrivit Antena 3 CNN. 

Fostul prefect al Capitalei, Rareș Hopincă, a fost desemnat drept candidatul alianței PSD-PNL la Primăria Sectorului 2 pe 27 martie 2024.

Cine este Rareș Hopincă

Pe 12 aprilie 2024 a demisionat din funcția de prefect al Capitalei, în locul său fiind numit Mugur-Mihai Toader, conform unei hotărâri adoptate în cadrul unei şedinţe de Guvern.

Candidez pentru Primăria Sectorului 2, o misiune care mă responsabilizează și care îmi oferă șansa să-mi pun experiența publică și privată în slujba cetățenilor și a unui sector care, în ultimii 4 ani, a abandonat marile proiecte și i-a neglijat pe oameni”, preciza Hopincă, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Rareș Hopincă și-a început cariera în anul 2006 ca specialist în relații publice și comunicare în cadrul unei societăți comerciale, poziție pe care a ocupat-o până în anul 2012. De asemenea, în perioada 2010-2014 acesta a fost și șef al Departamentului Comunicare Marketing în cadrul unei societăți comerciale.

Începând cu anul 2014 și până în 2016 a fost administrator executiv - director general al unei Societăți Comerciale cu Acționariat Public. Urmând ca în perioada 2016-2017 să fie director general al unei societăți comerciale.

În anul 2017, Rareș Hopincă a fost numit director general în cadrul Primăriei Sectorului 5 al Capitalei, iar din 2018 a ocupat funcția de coordonator program de asistență tehnică Banca Mondială în cadrul aceleiași instituții.

Fostul prefect a fost city manager al Sectorului 5 în perioada 2018-2020, urmând ca din anul 2021 să fie consilier din partea PSD în cadrul Consiliului General al Municipiului București.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite