Revin proiectele de lege trăsnite. AUR cere interzicerea consumului de insecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

AUR revitalizează o tradiție mai veche a proiectelor de lege cu prevederi ciudate, demers bătătorit în mandatele precedente și de aleși ai altor partide, mai mult sau mai puțin excentrici.

AUR pare să fie partidul care ia fața la legi trăsnite FOTO Inquam Photos
AUR pare să fie partidul care ia fața la legi trăsnite FOTO Inquam Photos

Alianța pentru Unirea Românilor a anunțat că a depus un proiect de lege privind interzicerea utilizării insectelor în producția de hrană pentru populația umană. Nu e primul partid sau ales care vine cu asemenea propuneri, Legislativul cunoscând și alte inițiative bizare.

„În condițiile în care omenirea este supusă unei manipulări oribile, zeloase și din ce în ce mai agresive, pentru a normaliza utilizarea în alimentația umană a insectelor și larvelor, considerăm absolut necesară și de extremă urgență reglementarea interzicerii consumului insectelor și viermilor, atât ca alimente de sine stătătoare, cât și ca ingrediente. Prin această propunere legislativă, susținem interzicerea producerii, importului, publicității și comercializării acestora, respectiv interzicerea alocării de fonduri pentru a cerceta introducerea gândacilor în alimentația umană“, a anunțat AUR, într-un comunicat de presă. Proiectul transmis Biroului Permanent al Senatului îi are ca inițiatori pe deputații George Simion, Lilian Scripnic și Sorin Muncaciu, precum și pe senatorul Claudiu Târziu.

AUR a mai avut în actuala sesiune un proiect bizar, adică Legea suveranității, în care doreau să pedepsească „accesarea sau manipularea activității neuronale” precum și „orice intervenție asupra conexiunilor neuronale sau intruziune la nivelul creierului, într-un mod invaziv sau neinvaziv, în lipsa consimțământului scris”.

Tot la capitolul inițiative inutile și bizare din această legislatură e și un proiect al liberalului Cristian Buican, deputat care vrea instituirea Zilei naționale a demnității, celebrată pe 10 august, adică ziua în care a avut loc în 2018 și mitingul Diasporei, înăbușit de intervenția jandarmilor.

În anii trecuți se remarca prin proiecte ieșite din comun un deputat ales pe listele PSD, Ninel Peia. În 2016, ultimul său an de mandat, deputatul depunea un proiect de lege care prevedea acordarea unor indemnizaţii pentru femeile care au trei sau mai mulţi copii, acestea fiind cuprinse între 30 şi 50 % din salariul mediu net pe economie. La valoarea de acum a salariului mediu net, sumele ar fi între 1.800 și 3.000 de lei, dacă ar fi aplicabilă o asemenea lege. Un alt proiect al aceluiași Ninel Peia urmărea închisoare de până la doi ani pentru profesorii care predau noțiuni de educație sexuală.

Remus Cernea și delfinii

Un personaj de multe ori excentric în mandatul 2012-2016 a fost Remus Cernea, ales independent. Remus Cernea a propus în 2014 un proiect de lege prin care delfinii să fie recunoscuți drept persoane non-umane, iar deținerea lor în captivitate să fie interzisă. 

„Inteligența acestora ar trebui să reprezinte o bază pentru care delfinii să fie considerați persoane non-umane datorită inteligenței lor, complexității relațiilor sociale pe care le au și chiar și abilității de a comunica inclusiv cu noi. Ştiţi bine că au fost cazuri în care delfinii au salvat oameni de la înec, asta înseamnă o putere conceptuală foarte mare, înseamnă să înţelegi că o altă ființă este în pericol”, preciza Cernea.

Zi liberă pentru rugăciune

Nu în ultimul rând, timp de două mandate, un deputat UNPR, Constantin Mazilu, a venit cu tot felul de propuneri, care mai de care mai bizare. Pe lângă o lungă listă de zile pe care le voia de sărbătoare, Mazilu a venit cu propunerea să renunţăm de tot la ora de iarnă. Şi asta ca să ne bucurăm cât mai mult de razele soarelui şi să nu ţinem prea mult becurile aprinse. În susţinerea legii sale, Constantin Mazilu spunea că sunt prea mulţi cei care lenevesc iarna pentru că se întunecă prea repede. De asemenea, printr-un alt proiect propunea o „Zi Națională de Rugăciune”, care să fie zi de sărbătoare nelucrătoare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite