Reuniunea trilaterală România - Bulgaria - Grecia. Securitătea regională și cooperarea în energie și transporturi, pe agenda discuțiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Marcel Ciolacu va participa luni, 9 octombrie, la Varna, în Bulgaria, la Reuniunea trilaterală România - Bulgaria - Grecia, împreună cu o delegație guvernamentală. Discuțiile se vor axa asupra securității regionale și cooperarea în domeniul energiei și al transportului.

FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Guvernul a anunțat că, în marja reuniunii, premierul Marcel Ciolacu „va avea o întrevedere în format trilateral cu omologii săi din Bulgaria, Nikolai Denkov, și din Grecia, Kyriakos Mitsotakis, precum și întâlniri în format bilateral cu prim-miniștri celor două țări. La rândul lor, membrii delegației guvernamentale române vor participa la întâlnirile de lucru pe teme de securitate regională, cooperarea în domeniul energiei și al transportului, programate în cadrul evenimentului de la Varna”.

„Acest format trilateral reprezintă un factor de consolidare a cooperării între țările noastre și în regiune în domenii de importanță strategică nu doar pentru noi, ci pentru întreaga Europă, mai ales în acest context complicat pe care îl generează războiul declanșat de Rusia asupra Ucrainei. Întâlnirile pe care le voi avea la Varna vor fi o continuare a discuțiilor pe care le-am avut deja cu omologii mei din Bulgaria și din Grecia și sunt convins că soluțiile pe care le putem găsi împreună în direcția obiectivelor regionale deschid perspective de integrare și pentru proiecte de interes pentru România”, a transmis premierul Marcel Ciolacu

Potrivit programului, premierul va participa la sesiunea plenară, la Palatul Euxinograd, urmând ca începând cu ora 13.00 să susțină o conferință de presă împreună cu prim-ministrii Greciei și Bulgariei.

Premierul României va susține și un briefing pentru reprezentanții presei române, începând cu 15.40. 

Ulterior, de la 16.00, șeful Guvernului român va avea o întrevederea cu prim-ministrul Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis, iar de la 16.25, o altă întrevedere cu prim-ministrul Republicii Bulgaria, Nikolai Denkov. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite