Renate Weber: Nu am sesizat CCR pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocatul Poporului, Renate Weber. FOTO: Shutterstock
Avocatul Poporului, Renate Weber. FOTO: Shutterstock

Renate Weber anunţăcă nu a sesizat Curtea Constituţională pentru legea care elimină pensiile speciale ale parlamentarilor, după ce Asociaţia Foştilor Parlamentari a înaintat o petiţie Avocatului Poporului în care cerea sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate.

„Nu am sesizat Curtea Constituţională. Termenul a expirat ieri. Nu am identificat niciun motiv de neconstituţionalitate”, a declarat Renate Weber pentru Digi24.ro.

Avocatul Poporului a precizat că a primit petiţia Asociaţiei Foştilor Parlamentari în care i se cerea să conteste la Curte legea care elimină pensiile speciale ale parlamentarilor.

„Am primit petiţia asociaţiei, astăzi am vorbit la telefon şi le-am explicat de ce nu înaintăm o sesizare”, a explicat Weber.

Asociaţia Foştilor Parlamentari susţinea că este „discriminatoriu” ca cei care aplică legea, cum ar fi magistraţii, să primească pensie specială, iar parlamentarii, cei care „crează legea” să nu primească o indemnizaţie pentru limită de vârstă.

Citeşte şi:

Foştii parlamentari pregătesc ofensiva pentru a-şi recupera pensiile speciale

Cum au confiscat politic Şoşoacă şi AUR greva minerilor. „Nu numai Guvernul trebuie să cadă. Mai sunt un preşedinte şi un abuzator suprem”. Reacţia PNL

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite