Regele Charles al III-lea va fi primit la Cotroceni de președintele Klaus Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administrația Prezidențială a anunțat că președintele Klaus Iohannis îl va primi joi, 2 iunie, pe Regele Charles al III-lea, la Palatul Cotroceni. Ambasadorul Marii Britanii a anunțat că monarhul va avea o vizită cu caracter privat în România. 

FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Potrivit Administrației Prezidențiale, președintele Klaus Iohannis și Regele Charles al III-lea vor avea convorbiri tête-à-tête și vor susține alocuțiuni în urma unei întâlniri cu autoritățile statului, reprezentanții societății civile și Corpul Diplomatic. 

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, a declarat că vizita Regelui Charles al III-lea în România, programată la începutul lunii iunie, va avea un caracter privat, urmând ca monarhul să aibă o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis, ca gest de curtoazie.

Diplomatul a arătat că este prima dată când un monarh al Regatului Unit vizitează România. 

Totodată, diplomatul a subliniat că vizita are un caracter privat, refuzând să dea mai multe detalii, dorind ca vizita să fie una lniștită și discretă. 

Ambasadorul a mai explicat că implicarea din trecut a Prinţului de Wales în activităţile organizaţiilor non-guvernamentale se înscrie în activităţile pe care le întreprinde şi Guvernul britanic. „Guvernul nostru colaborează în mod profund cu ONG-urile, pe toate domeniile. Aşa că nu există o problemă legată de posibilitatea de a lucra cu ONG-uri în calitate de rege, numai că atunci când acţionează în calitate de rege face acest lucru consiliat de Guvern. Aceasta este o vizită privată. Nu vreau să dau detalii, deoarece vreau ca (vizita - n.r.) să fie cât se poate de liniştită şi discretă pentru Rege. Unul dintre marile avantaje ale României este liniştea, aşadar vizitele sale private aici vor fi respectate ca atare”, a mai subliniat Andrew Noble. 

Surse oficiale au declarat pentru „Adevărul“ că Regele Charles al III-lea ar urma să petreacă mai multe zile în România și să viziteze satul Viscri, pe lângă întâlnirile oficiale cu Klaus Iohannis sau cu alți reprezentanți ai statului român.    

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite