Reacţii politice după prăbuşirea unui pod rutier în Neamţ. USR cere demisia lui Arsene. PSD: O anchetă va spune cine e de vină. Vinovaţii trebuie să plătească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un pod rutier s-a prăbuşit în Piatra Neamţ. FOTO Inquam Photos - Ionut Corfu
Un pod rutier s-a prăbuşit în Piatra Neamţ. FOTO Inquam Photos - Ionut Corfu

Partidele politice de la Putere şi din Opoziţie se contrează pe tema vinovăţiei pentru ceea ce s-a întâmplat în judeţul Neamţ, unde un pod rutier s-a prăbuşit, deşi fusese inaugurat anul trecut. USR cere demisia şefului CJ Neamţ, în timp ce PSD susţine că o anchetă a autorităţilor va spune cine e responsabil de tragedie şi solicită ca vinovaţii să plătească.

Un pod rutier s-a rupt, joi după amiază, în judeţul Neamţ, iar un autocamion şi o autoutilitară au fost surprinse în zonă. În urma acestui eveniment, un bărbat a fost rănit. Potrivit Roman TV, podul de la Luţca a intrat în august 2020 în reparaţii capitale, după 30 de ani de exploatare şi a fost dat în exploatare în noiembrie 2021. 

USR a cerut demisia şefului CJ Neamţ, Ionel Arsene, dar şi a fostului prefect de Neamţ, George Lazăr (acum secretar de stat la Finanţe), pentru că nu ar fi luat în seamă avertizările legate de pod, potrivit unui comunicar al Uniunii. „Ce s-a întâmplat astăzi la Luţca este o dovadă clară a politizării excesive a instituţiilor publice. După această catastrofă, singura decizie pe care o mai poate lua Ionel Arsene este aceea de a-şi depune demisia din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Acelaşi lucru trebuie să îl facă şi fostul prefect George Lazăr, din orice funcţie publică pe care o deţine, pentru că la acea vreme nu şi-a folosit atribuţiile pe care le avea pentru a impune Inspectoratului de Stat în Construcţii să verifice modul în care au fost executate lucrările la pod”, a declarat Iulian Bulai, preşedintele USR Neamţ, conform unui comunicat de presă.

Liderul AUR, George Simion, a susţinut, de asemenea, că preşedintele CJ Neamţ ar trebui să demisioneze, fiind de părere că prăbuşirea podului din judeţul Neamţ „este o mărturie a dezastrului lăsat în urmă de guvernările partidului unic PSD-PNL din ultimii ani, precum şi de administraţia locală patronată de PSD în judeţ”. 

Contactat de „Adevărul”, purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a precizat că nu ar trebui ca formaţiunea social-democrată şi Ionel Arsene să fie indicaţi drept vinovaţi. „Expertiza tehnică va spune cine e de vină, pentru că probabil va urma o anchetă. Dacă sunt greşeli, vom afla dacă au fost probleme de proiectare sau alte aspecte care au dus la ceea ce am văzut astăzi”, a precizat Oprea.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al PSD a subliniat că la final, când vor fi clare toate datele, vinovaţii de evenimentul nefericit ar trebui să plătească: „Cu certitudine vinovaţii trebuie să plăteacă”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite