Reacții politice după moartea Reginei Elisabeta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii politici din România au reacționat după moartea Reginei Elisabeta. Marcel Ciolacu și Cătălin Drulă sunt printre cei care au transmis condoleanțe familiei regale și poporului britanic.

Marcel Ciolacu a fost primul lider român care a reacționat FOTO Arhivă
Marcel Ciolacu a fost primul lider român care a reacționat FOTO Arhivă

Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a construit punţi între naţiuni pentru generaţiile viitoare, a declarat joi seara preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, lider al PSD.

El a postat pe Twitter un mesaj în limba engleză, în care spune că „a aflat cu profundă tristeţe” despre decesul Reginei Elisabeta a II-a şi a transmis condoleanţe Familiei Regale şi cetăţenilor din Regatul britanic. „Majestatea Sa Regina Elisabeta a construit punţi între naţiuni şi oameni care vor rămâne pentru generaţiile ce vin", a subliniat Marcel Ciolacu.

Și președintele USR, Cătălin Drulă, a avut o reacție promptă. „Condoleanţele noastre merg către familia regală şi întregul popor al Marii Britanii. Regina Elisabeta a II-a va rămâne în amintirea întregii lumi drept un simbol al demnităţii şi stabilităţii. Majestatea Sa s-a aflat alături de poporul britanic timp de peste 70 de ani în momente de celebrare la fel ca în momentele dificile fiind monarhul britanic cu cea mai lungă domnie din istoria Regatului. Regina Elisabeta a II-a, care recent a celebrat Jubileul de Platină, este pentru cei mai mulţi oameni din întreaga lume singurul monarh britanic cu care am fost contemporani. Decesul Majestăţii Sale este cu adevărat finalul unei ere", a scris Drulă, joi, pe Facebook.

„O lume în doliu”

La rândul său, ministrul Familiei a reacționat după moartea Reginei Elisabeta a II-a. „Regina Elisabeta a fost un model! 96 de ani de viață și 70 de ani în slujba unei națiuni. Cele nouă decenii, capitole întregi din istoria întregii lumi, s-au încheiat astăzi demn, așa cum a trăit toți cei 96 de ani Majestatea Sa. Un popor întreg este în suferință și o lume e în doliu. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a transmis Gabriela Firea.

Moartea Reginei Elisabeta a II-a marchează sfârşitul unei ere istorice, a afirmat joi vicepremierul Kelemen Hunor, lider al UDMR. „Astăzi a decedat Regina Elisabeta a II-a. Moartea sa marchează sfârşitul unei ere istorice. A fost monarhul Regatului Unit timp de peste şapte decenii, unul dintre cei mai respectaţi şi iubiţi şefi de stat din lume. Noi, cei din Transilvania, am apreciat faptul că, prin stră-străbunica sa, a fost urmaşa unei vechi familii din această regiune. Odihnească-se în pace", a scris vicepremierul Kelemen Hunor pe Facebook.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite