Reacţia Preşedinţiei la eşecul moţiunii de cenzură: PSD şi coaliţia de guvernare poartă, de acum înainte, răspunderea pentru prelungirea acestei crize

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache. FOTO Mediafax
Şeful Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache. FOTO Mediafax

Şeful Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache, a afirmat marţi, în contextul în care moţiunea de cenzură iniţiată de PNL a fost respinsă, că PSD şi coaliţia de la guvernare poartă răspunderrea pentru prelungirea crizei din România.

„Din punctul nostru de vedere, Opoziţia şi-a exercitat dreptul constituţional de a depune o moţiune de cenzură în această sesiune. Din acest moment, cel puţin pentru această sesiune, este răspunderea PSD şi a coaliţiei de guvernare de a decide cât prelungesc această criză pe care de la distanţă o percep mai bine în ce priveşte consecinţele ei asupra imaginii României. Este răspunderea PSD şi a coaliţiei în momentul de faţă", a spus Mihalache cu privire la respingerea moţiunii de cenzură.

Şeful Cancelariei de la Palatul Cotroceni a adăugat că Administraţia Prezidenţială colaborează cu Guvernul, conform Constituţiei şi legii. „Colaborăm în parametrii Constituţiei şi a legii, dar există o evidentă problemă pe care doar PSD se face că nu o vede", a mai spus Mihalache.

Reprezentantul de la Cotroceni a comentat şi declaraţia lui Victor Ponta care a susţinut că relaţiile pe care le are cu preşedintele României, Klaus Iohannis, nu funcţionează aşa cum trebuie şi aşa cum şi-ar dori el. „Este foarte greu de colaborat cu un prim-ministru trimis în judecată", a fost răspunsul dat de Mihalache

Guvernul Ponta a rămas în funcţie, după ce moţiunea de cenzură a PNL, dezbătută şi votată marţi în Parlament, nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptată. Pentru ca moţiunea de cenzură să treacă, Opoziţia mai avea nevoie de încă 68 de voturi. Cei mai mulţi parlamentari PSD nu au votat deloc, respectând ordinul impus de partid.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite