Reacţia lui Tăriceanu după votul pro-Kovesi din Comisia LIBE: Factorul politic a intervenit în Justiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat miercuri, în contextul votului din Comisia LIBE pentru Laura Codruţa Kovesi, că este o demonstraţie perfectă a modului „cum intervine factorul politic în această alegere”.

„Este o exemplificare perfectă care ne vine de la Parlamentul European, care este foarte generos să ne înveţe pe noi că în Justiţie nu trebuie să intervină factorul politic şi ne-a făcut astăzi o demonstraţie perfectă cum intervine factorul politic în această alegere”, a precizat Tăriceanu la Palatul Parlamentului. 

Fosta şefă a DNA  Laura Codruţa Kovesi a obţinut miercuri cele mai multe voturi în Comisia LIBE a Parlamentului European, după audierile de marţi pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al Parchetului European.

Kovesi a primit 26 de voturi, fiind urmată de candidatul francez Jean-Francois Bohnert, cu 22 de voturi, şi de candidatul german Andres Ritter, cu un vot. 

Voturile PNL au fost decisive

PNL are un singur europarlamentar ca membru de drept în Comisia LIBE - Traian Ungureanu. Numai că alţi patru eurodeputaţi liberali au votat azi pro-Kovesi în LIBE, susţin surse politice pentru Adevărul. Cum a fost posibil? Cei patru liberali i-au înlocuit pe alţi colegi PPE din LIBE. Aşadar, cele cinci voturi pro-Kovesi venite de la PNL au înclinat decisiv balanţa în favoarea fostei şefe DNA. PSD a avut o tactică inversă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite