Raportul de Ţară privind Clima şi Dezvoltarea, elaborat de Banca Mondială, va fi prezentat la Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administrația Prezidențială a anunțat organizarea, la Cotroceni, a evenimentului „Schimbări climatice și dezvoltare: perspective pentru România”, în cadrul căruia va fi prezentat Raportului de Țară privind Clima şi Dezvoltarea, elaborat de Banca Mondială. 

Raportul va fi prezentat în prezența președintelui Klaus Iohannis FOTO Administrația Prezidențială
Raportul va fi prezentat în prezența președintelui Klaus Iohannis FOTO Administrația Prezidențială

>>Marți, 24 octombrie 2023, va avea loc, la Palatul Cotroceni, începând cu ora 12:00, evenimentul „Schimbări climatice și dezvoltare: perspective pentru România”. Evenimentul va fi deschis de Președintele României, Klaus Iohannis, și se înscrie în linia demersurilor prezidențiale de a susține o abordare integrată la nivel național în ceea ce privește schimbările climatice și o tranziție verde ordonată și echitabilă, în interesul tuturor<<, a anunțat Administrația Prezidențială.

Potrivit anunțului, „în cadrul evenimentului va fi prezentat public Raportul de Țară privind Clima și Dezvoltarea, elaborat de Banca Mondială, cu sprijinul Guvernului României și al Administrației Prezidențiale, prin Departamentul Climă și Sustenabilitate, și vor avea intervenții ministrul Transporturilor și Infrastructurii, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, ministrul Energiei, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, precum și directorul regional pentru Uniunea Europeană al Băncii Mondiale”.

Sursa citată a mai menționat că „raportul avansează recomandări pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și pentru consolidarea rezilienței, sprijinind în același timp creșterea economică incluzivă și reducerea sărăciei”, arătând că „protejarea cetățenilor celor mai vulnerabili socio-economic în procesul de tranziție verde și a celor mai expuși la impactul fizic al schimbărilor climatice este o prioritate pentru România”.

„Discuțiile care vor avea loc pe parcursul reuniunii se vor centra pe măsurile cu impact semnificativ în ceea ce privește reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și adaptarea la schimbările climatice din sectoare cheie precum energia, transporturile, agricultura și pregătirea resursei umane. Totodată, se urmărește identificarea de soluții tehnice, care pot fi asumate politic, cu potențial de a susține simultan acțiunea climatică și dezvoltarea economică și socială a României”, a mai precizat Administrația Prezidențială.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite