Ramona Chiriac, deschiderea de listă a PSD-PNL la europarlamentare. Care sunt variantele pentru Capitală SURSE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ramona Chiriac, reprezentanta Comisiei Europene în România, va deschide lista comună a PNL și PSD la alegerile europarlamentare. În ceea ce privește Primăria Capitalei, toate variantele sunt pe masă, inclusiv ca cele două partide să aibă candidați separați, au declarat surse politice pentru Adevărul.

Ramona Chiriac este deschiderea de listă a PNL-PSD la europarlamentare. Foto: Facebook
Ramona Chiriac este deschiderea de listă a PNL-PSD la europarlamentare. Foto: Facebook

Decizia a fost luată în ședință Coaliției de luni. Ramona Chiriac, diplomat de carieră, a fost numită şefă a Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti în iulie 2021. Anterior, din 2016, a fost consul general al României în landul Bavaria. Și-a început cariera în diplomație în 2008, iar înainte a activat în administraţia publică centrală şi locală din România, având atribuţii legate în special de pregătirea autorităţilor locale române pentru aderarea ţării la UE.

Potrivit informațiilor Adevărul, pe listă ar mai fi Mihai Tudose, Rareș Bogdan, Claudiu Manda, Dan Motreanu, Victor Negrescu, Siegfried Mureșan, Vasile Dîncu, Adina Vălean, Maria Grapini, Daniel Buda, Dragoș Benea, dar și Vasile Blaga.

Pentru Parlamentul European s-au vehiculat și nume ale unor membri ai Guvernului Ciolacu, însă, potrivit informațiilor Adevărul, Coaliția a decis ca pe listă să nu fie niciun ministru.

Fără consens pentru Capitală

În ceea ce privește un candidat pentru Primăria Capitalei, spun sursele Adevărul, la acest moment toate variantele sunt pe masă, inclusiv ca PNL și PSD să aibă candidat separat.

 Din partea PNL, se încălzește serios pentru candidatură Sebastian Burduja (însă e și o altă variantă pe masă, adică Ionuț Lupescu), în timp ce de la social-democrați Gabriela Firea insistă să intre în luptă. Cu toate acestea, social-democrații l-au testat și pe Daniel Băluță.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite