Cum arată lista preliminară PSD-PNL pentru europarlamentare SURSE

0
Publicat:

O nouă rundă de negocieri între PSD și PNL ar urma să aibă loc luni, fiind discutată atât situația listei comune pentru europarlamentare, unde sunt stabilite deja primele zece nume provenite din partide, dar e purtată și discuția privind candidații din București, potrivit surselor „Adevărul”

ciolacu ciuca FOTO Mediafax

Partidele au cam conturat partea care contează din listă, cu excepția persoanei numărul 1, unde în continuare sunt avute în vedere două doamne, Cristina Chiriac (șefa Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin) sau Ramona Chiriac (șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România).

în ceea ce privește dispunerea politică a locurilor fruntașeIar bătute, agreate sunt numele pentru până la locul 11, potrivit informațiilor „Adevărul”. Mihai Tudose  (PSD) va fi locul doi pe listă, în timp ce Rareș Bogdan pe trei, Claudiu Manda ar urma să fie pe patru, iar Dan Motreanu pe locul al cincilea.

Pe locul 6 ar putea fi Victor Negrescu, iar următorul liberal are șanse să fie Siegfried Mureșan, care ori este pe șapte, fie pe 11, ambele fiind locuri eligibile. Pe opt ar putea fi Vasile Dîncu (dar care e cu șanse să fie și cu două locuri maiîn față), președintele Consiliului Național al PSD. Prima femeie liberală ar urma să fie ocupanta locului 9, aceasta fiind Adina Vălean, comisar european pentru Transporturi. Vălean e urmată de Maria Grapini. europarlamentar din partea PSD, dar care provine din PUSL (partid fondat de Dan Voiculescu). Lista primelor zece locuri cu oameni politici e închisă de Daniel Buda (în rândul liberalilor se vorbește de rocadă cu Siegfried Mureșan). 

Tot pe un loc bun urmează să fie și Dragoș Benea, europarlamentar care răspunde de regiunea Moldovei. Pe 13, sunt văzute două nume liberale, adică Vasile Blaga sau Alina Gorghiu. După locul 13, începe o luptă serioasă între mai mulți social-democrați și liberali, care mai țintesc un loc. Iar pe lista PNL se înscriu nume ca Gheorghe Falcă, Mircea Hava sau Cristian Bușoi, în timp ce la PSD sunt nume ca Dan Nica, Titus Corlățean, Simona Bucura Oprescu, Gheorghe Cârciu  (șeful Departamentului pentru Românii de Pretutdineni, care e susținut de Paul Stănescu) și Alexandru Rafila 

Numele pentru Capitală și sectoare

În Coaliție e așteptată luni o discuție și despre candidatul comun la Primăria Capitalei, în condițiile în care astăzi sunt așteptate sondajele comandate. Din partea PNL, se încălzește serios pentru candidatură Sebastian Burduja (însă e și o altă variantă pe masă, adică Ionuț Lupescu), în timp ce de la social-democrați Gabriela Firea insistă să intre în luptă, Cu toate acestea, social-democrații l-au testat și pe Daniel Băluță.

PoliticăPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite